Vriendin heeft Geen Zin in Seks Wat te doen?!

Jij houdt van seks, jij geniet van seks, jij houdt van je vriendin en wilt niets liever dan regelmatig heerlijke seks met haar hebben. Juist omdat je van haar houdt en haar aantrekkelijk en sexy vindt. Wil je samen met haar van de seks genieten.

Helaas is er één probleem: Zij heeft bijna nooit zin…

In het begin is het vervelend en hoop je dat het een fase is. Maar wanneer het patroon van weinig of geen seks hebben zich maanden of zelfs jaren voortsleept. Dan gaat er toch wat bij je knagen.

Je hebt al van alles geprobeerd. Je bent terughoudend geweest in de hoop dat ze zelf initiatief nam. Je hebt haar proberen te verleiden en bent romantisch geweest. Maar niets lijkt te helpen.

Je wilt haar niet dwingen, geen schuldgevoel aanpraten en bovenal dat ze uit zichzelf met jou seks wilt. En niet seks met je heeft omdat zij zich verplicht voelt. Dat is voor jou ook geen prettig gevoel en maakt de seks een stuk minder opwindend. Of je hebt dan zelf ook totaal geen zin meer…

Nu is de vraag, kan haar libido omhoog en de seksuele lust bij aangewakkerd worden.

De situatie kan veranderen, maar dan moeten we eerst naar wat redenen kijken.

Redenen waarom je vriendin geen zin seks heeft?

Of een vrouw wel of geen zin in seks heeft, wordt door veel factoren beïnvloed. Sommige van deze factoren zijn puur lichamelijk. Maar het meest vaak komt voor dat een vrouw geen seks iets psychologisch.

Nu is het psychologische aspect makkelijker te beïnvloeden dan het lichamelijke. Nu kijken we eerst even kort naar de lichamelijke redenen waarom een vrouw geen seks heeft. Want de een fysieke oorzaak waarom je vriendin een laag libido heeft bestaat wel.

4 Lichamelijke oorzaken waarom het libido lager wordt

Er zijn verschillende lichamelijke redenen waarom het libido van de vrouw lager wordt.

Nu zijn de belangrijkste en meest voorkomende hier opgesomd:

 • Hormonaal: het gebruik van de pil, het krijgen van een baby, de menopauze hebben allemaal invloed op het hormoon van de vrouw. Wanneer er hormonale veranderingen plaatsvinden, kan dat zich soms uiten in meer zin in seks. Maar in deze 3 situaties verminderd de zin in seks.
 • Medicijnen: het gebruik van medicijnen kan het libido verminderen door de bijeffecten die ze geven. Denk aan bètablokkers, maar ook andere medicijnen die iets onderdrukken. Kunnen dit als negatief bijeffect hebben. De enige oplossing is om dit met de huisarts te bespreken en te bekijken of er alternatieven zijn, of wellicht kan als het goed gaat de dosis minder worden.
 • Depressie: het is niet heel verwonderlijk dat bij een depressie of burn-out de zin in seks verminderd. Gelukkig zijn er manieren om hier vanaf te komen en dan zal ook vaak langzaam de zin in seks terugkomen.
 • Stress: een verhuizing, de onzekerheid van een baan of een andere situaties die continu voor veel stress zorgt. Kan ervoor zorgen dat de zin in seks verminderd wordt. Mede omdat het veel energie vreet en daarnaast kan de stress ook impact hebben op het geest. Je bent extra prikkelbaar, onzeker etc.

Pas als je de juiste oorzaak hebt, kan je aan de oplossing werken, en als je niet oppast kan je tegenovergestelde effect creëren!

7 Geestelijke en gevoelsmatige redenen waarom een vrouw geen seks wil

Naast de lichamelijke oorzaken waarom je vriendin mogelijk geen seks wil. Zijn het met name de geestelijke en gevoelsmatige oorzaken waarom een vrouw weinig behoefte aan seks heeft.

 • Relationele problemen: als een vrouw zich binnen de relatie ondergewaardeerd voelt, niet alles kan delen of een ander negatief gevoel ervaart. Dan heeft dat ook effect op haar seksuele gevoelens richting haar partner.
 • Er is een ander: dit hoeft niet direct vreemdgaan te zijn. Sterker nog zelfs al is een vrouw heel trouw, dan kan er alsnog een ander zijn. Wanneer ze van jou houdt, maar plots op een ander verliefd is. Kan dat met schuldgevoelens gepaard gaan. Ze wil de ander niet, voelt zich rottig en seks brengt dan schaamte en onzekerheid gevoelens met zich mee, waardoor ze het liever vermijdt.
 • De seks is slecht: zelfs al komt ze klaar dan kan de seks slecht zijn. Maar het grootste gevaar voor slechte seks, is als zij ‘verplicht’ eens per week/maand seks heeft. Dit erop en eraf is en daardoor weinig voldoening heeft. Maar ook als jij niet weet wat haar hotspots zijn, hoe je haar geestelijk het meest geil maakt. Kan op den duur ervoor zorgen dat ze geen zin meer in seks heeft.
 • Onzekerheid: wanneer bij een vrouw onzekerheid over hoe zij eruitziet, of ze je wel goed verwent de overhand heeft. Dan kan er een verdedigingsmechanisme ontstaan waarbij ze de seks mijdt. Op deze manier wordt ze niet met haar onzekerheid geconfronteerd.
 • Weinig intimiteit: als er weinig geknuffeld en gezoend wordt, dan is de intimiteit die er in het begin was afgenomen. Juist dat kroelen elkaar aanraken op momenten dat je niet per se seks wilde. Is iets wat indirect ook voor de seks zorgde. Bij veel koppels wordt de intimiteit langzaam iets minder naarmate ze langer in de relatie zitten.
 • Je gaat te snel: hoe graag je de seks ook wilt, wanneer je bepaalde stappen overslaat krijg je een averechts effect. Haar lust voor seks met jou wordt alleen maar minder. Omdat eerst de seks ‘vanzelf ontstond’ is het een gevaarlijke valkuil. Als jouw snelheid haar behoefte voor seks verminderd, moet je bewuster bezig zijn met het verleiden en opwinden.
 • Geen interesse: seks heeft geen prioriteit en ze vindt het minder belangrijk dan jij. Dat is erg vervelend natuurlijk, maar het kan wel. Als de relatie goed zit, ze de seks nooit slecht vond, maar nu vaak geen zin heeft, dan kan dit zomaar de reden zijn. Om dit te veranderen moet je de seks voor haar interessant maken. Zodat haar interesse groeit.

Wat kan je doen zodat ze zin krijgt?

Je hebt al kunnen lezen wat de mogelijke redenen zijn dat zij geen zin in seks heeft. Omdat een psychologische oorzaak het meest voorkomt en jij dit deels kunt beïnvloeden. Gaan we hier nu de focus op leggen.

Elimineer de oorzaak

De eerste stap om het libido bij je vriendin te verhogen en de zin in seks aan te wakkeren. Is door de oorzaak, waardoor ze geen zin heeft, weg te nemen.

Grofweg valt de oorzaak binnen één van deze 3 categorieën:

 1. Ik zit niet prettig in m’n vel
 2. Ik vind wat je doet niet opwindend
 3. Ik hoef geen seks

Onzekerheid, relatieproblemen en verliefdheid op een ander zorgen ervoor dat een vrouw bij jou niet prettig in haar vel zit.

Wanneer jij te snel gaat, een seksuele routine hebt of haar te weinig verleidt dan is wat jij doet niet opwindend.

Er is altijd een reden waarom een vrouw, een periode geen zin in seks heeft

Als er niets mis met haar zelfvertrouwen is, zij jou nog aantrekkelijk vindt en zij de manier hoe jij seks beleefd en wat jij doet niet slecht of vervelend vindt. Dan kan het zijn dat de relatie goed is, zij geen negatieve gevoelens bij jou ervaart, maar wel haar interesse in seks lager is geworden.

Zoals je kunt zien zijn dit uiteenlopende situaties. En elke situatie dien je ook op een andere manier te benaderen.

Het heeft geen zin om de seksuele spanning te verhogen en nieuwe dingen te proberen, als zij niet lekker in haar vel zit. Terwijl als zij jou nog wel aantrekkelijk vindt, de relatie goed is, maar de seks saai vindt. Dit wel helpt.

De fases van een juiste benadering

Wat jou benadering moet zijn om weer een heerlijk en gezond seksleven te krijgen is afhankelijk van de categorie waarin je zit.

Laten we alle 3 de categorieën doorlopen zodat het makkelijker wordt, om het probleem te zien. En het ook op te lossen.

De eerste categorie: niet prettig in m’n vel

Wanneer zij zich niet sexy voelt, ziet hoe haar lichaam ouder wordt dan voelt zij zich onaantrekkelijk en onzeker.

Nu is het ontzettend moeilijk om een vrouw ervan overtuigen dat het niet zo is. Ze geloofd wel dat je het anders ziet, maar dat verandert de situatie niet.

Het meest effectieve dat jij kunt doen, is haar laten voelen dat ze sexy is. En daar mag je best drastisch in zijn. Laat haar voelen, dat ze de meest sexy en begeerde vrouw is en jij tot in het diepst van je ziel naar haar verlangt.

gefrustreerde vrouw in bedDit zal haar niet direct overtuigen dat zij zichzelf als mooi moet zien, maar wat je wel bereikt. Is dat wanneer je haar goed verleidt, haar emoties de overhand nemen en zij ‘vergeet’ wat haar problemen zijn. Hierdoor kan zij zich makkelijker laten gaan en kan ze plots geil worden.

We hadden het ook over verliefd zijn op een ander en relationele problemen. Dit is een zeer complexe situatie, omdat jij er ook bij betrokken bent. En hoe cliché het ook klinkt, communicatie is hierin de enige oplossing.

Afhankelijk van de situatie, dien je angsten te ontnemen, begrip te tonen, haar jouw kant te laten begrijpen om daarmee dichter tot elkaar te komen.

De tweede categorie: wat je doet is niet opwindend

Dit is heel vervelend, maar zeker geen unieke situatie. Het kan zijn dat je haar lichaam totaal niet aanvoelt, dat je niet weet waar ze geestelijk naar verlangt, misschien ben je te gehaast, te dominant of juist te onderdanig.

Waar het omgaat is dat je kritisch naar jezelf kijkt.

Daarnaast moet je ook de moeite nemen om te begrijpen, wat ze lichamelijk en geestelijk wilt. Hoe beter jij dit begrijpt en hoe meer jij hierop kan anticiperen, hoe meer zij geniet. En hoe meer de zin in seks toeneemt.

Anticiperen is hierbij echt het toverwoord, omdat je dan geen statische trucjes leert, maar echt in het moment zelf, kunt reageren en bijsturen. Om haar seksuele ervaring zo geil en lekker mogelijk te maken.

Je zult dan ook merken, hoe meer zij geniet van jouw nieuwe kunsten en technieken. Hoe meer zij haar best doet om jou de meest geweldige ervaring ooit te geven.

De derde categorie: ik heb geen interesse in seks

Nu ligt het probleem niet in hoe jij haar lichaam aanvoelt of geestelijk. De seks is teveel routine geworden of ze heeft ‘andere prioriteiten’. Wat deze categorie van de anderen onderscheidt is dat niet jij, de relatie of seks een negatieve lading heeft.

Op de één of andere manier heeft ze gewoon weinig zin in seks, zonder een directe verklaring.

Sleur kan zo’n oorzaak zijn. Het sluipt er langzaam in en plots, besef je dat er weinig seks is.

Wanneer het probleem van geen seks in deze categorie ligt, dan is het met name van belangseks op het vloerkleed dat jij actief bezig bent met het vuur aanwakkeren. Dat je haar weer laat voelen hoe het is om stout te zijn, romantisch met elkaar om te gaan of om pure lust voor elkaar te hebben.

Het helpt daarbij ook om nieuwe aspecten van seks te ontdekken. Door samen een seksuele ontdekkingsreis te maken. Kom je samen tot nieuwe seksuele activiteiten die het seksuele repertoire verrijken.

Wat belangrijk is om te weten, is dat je sowieso nooit de hoop moet opgeven, zolang je in een relatie zit. Want zoals eerder aangegeven, seks is misschien niet het belangrijkste binnen een relatie. Maar geen seks kan wel het einde betekenen…

Om jou op weg te helpen is er gratis Cursus: Doorbreek de Sleur! Je ontdekt dan één simpele zin die jij nu kunt gebruiken om direct de interesse bij je vriendin op te wekken. Dit al het startpunt zijn van de verandering, waarbij ook zij initiatief neemt… Volg hier de Doorbreek de Sleur cursus!

Gratis cursus: Direct spannendere seks!
Doorbreek vandaag de seksuele sleur met dit ene zinnetje!

Het is gratis - Je gegevens zijn veilig.
Interessant artikel? Deel het!
Gratis: de Doorbreek de Sleur Cursus (voor vrouwen)
Gebruik vandaag deze #1 techniek voor direct meer passie & intimiteit!

Het is gratis - Je gegevens zijn veilig.

Welkom!

Social Icons