Seksuele communicatie: hoe doe je dat? 6 Tips!

Communiceren over seks ofwel praten over seks vind je misschien wel spannend, maar in de meeste gevallen leidt dit Het grootste communicatie probleem is dat wij niet luisteren om te begrijpen maar wij luisteren om te reagerenwél tot betere seks.

Nu kan communiceren over seks best lastig zijn. Of het een nieuwe (seksuele) partner is die je kort kent of je hebt al een jarenlange relatie. Dit betekent niet automatisch dat praten over seks makkelijk is…

Grapjes maken over seks dat heeft bijna iedereen weleens gedaan (óf regelmatig). Maar wanneer je serieus communiceert over seks dan geef je een deel van jezelf bloot. Zelfs binnen een langdurige relatie gaat dit vaak erg moeizaam, wie durft tenslotte zijn/haar diepste verlangens te uiten? Helemaal als je het gevoel hebt, dat dit afwijkt van de norm.

Op het internet zijn er genoeg forums te vinden, waar iemand vertelt moeite te hebben met het delen van zijn of haar verlangens tegenover de partner.

Mocht je een bepaalde schaamte voelen dan is dat niet raar, maar vaak wel onterecht. Het nadeel is ook dat jij jezelf een drempel opwerpt. Erg jammer zeker als je bedenkt dat de verlangens van de ander misschien wel dezelfde zijn. Maar wat is vreemd of raar?

Uiteraard heb je een maatschappelijke meetlat, maar binnen je relatie is deze totaal niet relevant!

Als je er vanuit dat elk seksueel verlangen waarbij 2 of meer volwassenen bij volle verstand, zonder de ander of zichzelf schade te berokkenen geestelijk en/of lichamelijk bij elkaar doen, ‘normaal’ is. Dan wordt het aanvaarden fantasieën en verlangens als een stuk eenvoudiger, toch?

Als je het daar mee eens bent komt de volgende vraag. Durven en kunnen jullie samen over die drempel heen te stappen?

Ja, dat kan stap voor stap. Het is vooral belangrijk dat de wil ervan beide kanten is, dan is het zeker mogelijk!

Communicatie is de sleutel tot een goede relatie en dus ook een goede seksuele relatie. Zonder communicatie ontstaat er vroeg of laat irritatie.

Een klein voorbeeld: als je jezelf ergert over dat de ander het dopje niet goed terug draait op de tube tandpasta en je zegt niets groeit de irritatie en dat terwijl de ander niet eens weet dat ‘ie jou irriteert.

Zulke dingen beginnen klein en eindigen groot, dus praat met elkaar over alles. Doe dat duidelijk maar wel vriendelijk en met begrip voor elkaar.

Bedenk ook communiceren is tweerichtingsverkeer. Net zoals jij jouw gevoelens en verlangens rustig wil vertellen, geef je partner ook die ruimte.

De onderstaande kunnen jullie helpen met beginnen van de communicatie over jullie je seksuele gevoelens. Kies de onderdelen hieruit die bij jullie passen of varieer hierop. Bedenk dus eventueel regels die bij jullie passen.

Door het op stellen van regels voor communicatie help jezelf veiliger te voelen en zo stukje bij beetje meer vertrouwen op te bouwen. De regels mogen daarbij niet eenzijdig en gelden voor jullie beiden.

De basis van de seksuele communicatie

Bijna niemand kan zijn diepste seksuele gevoelens delen wanneer er ook niet over anderen alledaagse zaken gekletst kan worden.

Kunnen jullie alles bij elkaar kwijt?

Het dan ook goed als je nog vol zit van gebeurtenissen en emoties van de dag. Zoals de zware vergadering waarvan jij de gedachten niet kunt loslaten.

Het er even uit te gooien en spreek dan ook af dat je beiden een bepaalde tijd krijgt om te zeggen wat er op je hart ligt. Zodat je over alle alledaagse dingen kunt praten.

Tijd voorbij (neem dit niet op de seconde) mag de ander zijn/haar verhaal kwijt. Neem de tijd en moeite om oprecht naar elkaar te luisteren.

Als je erg moe bent of boos of welke negatieve emotie dan ook is het veel lastiger om een goed gesprek met elkaar te beginnen.

Troost elkaar geef complimenten en eventuele een tip en benader het op een positieve manier. Doe samen je best om je beide beter en opgelucht te voelen aan het einde van dit gesprekje en vergeet niet een begin en eind tijd te zetten. Luisteren blijft hierbij het belangrijkste.

Veilig voelen

Van niemand mag worden verwacht dat hij of zij zich zomaar veilig voelt in een conversatie. Vraag jezelf af wat heb ik nodig om mezelf veiliger te voelen zodat jij je seksueel meer kunt uiten?

Bijvoorbeeld de afspraak dat je elkaar niet uitlacht als je iets raar vind, maar elkaar respecteert, laat uitpraten en elk gevoel serieus neemt. Stel hier eventueel een lijstje van op met elementen die je veiliger doen voelen.

Luisteren
man hoort iets stouts

De tijd nemen om naar elkaar te luisteren zonder gelijk een oordeel te hebben. Geduld is een schone zaak dus laat je partner uit praten en kom er aan het eind op terug en vraag zo nodig uitleg.

Respect

Op het moment dat jullie een gesprek willen voeren over seksuele fantasieën of over voorkeuren, wensen, wat je niet lekker vind maar misschien nooit hebt durven zeggen.

Hoe ga je dan te werk, als aller eerste respecteer elkaars wensen, voorkeuren en afkeer. Het is onmogelijk elkaars vertrouwen te winnen en stapje voor stapje verder te gaan als je de ander kleineert, uit lacht of op welke andere manier dan ook geen respect toont.

Je partner neemt een erg grote stap met het onthullen van zijn of haar fantasieën e.d.. Spreek dus van te voren af dat er open over alles gesproken mag worden met wederzijds respect, dat je niet elkaars verlangens hoeft te delen maar ze wel respecteert.

Bedenk je goed dat dit voor jullie beide een drempel is waar je over moet een drempel van schaamte gevoel, angst. Niet erg niets gaat vanzelf en met een beetje goede wil kom je er echt wel. Bijna iedereen heeft wel aparte fantasieën vaak niet wil je die niet eens echt uitvoeren maar als fantasie wel erg opwindend.

Communiceren over je fantasieën

Hieronder vind je een aantal van die fantasieën waarvan sommige uitvoerbaar zijn en andere vooral als fantasie lekker en opwindend wordt ervaren. Laat je gedachten rollen en ervaar hoe jij dit zou vinden of als je partner met het voorstel zou komen.

Veel voorkomende seksuele fantasieën van vrouwen:

1: De fantasie overweldigd te worden

2: Het tegenovergestelde zelf een keer de man zijn (totaal)

3: Een trio met 2 mannen

4: Een trio met een andere vrouw

5: Seksueel gedomineerd worden

6: Bekeken worden

Veel voorkomende seksuele fantasieën van mannen:

1: Een trio met 2 vrouwen

2: Dominant of onderdanig zijn (rollenspel)

3: Sex met een andere vrouw

4: Biseksuele fantasieën

Dit niet noodzakelijker wijze in deze volgorde, je ziet er zijn allerlei fantasieën je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat. Bezoek online eens wat internet forums waar ook over seks gepraat wordt of doe online even een zoektocht over die fantasie. Je zult zien dat je echt niet de enige bent met fantasieën.

Geef elkaar de ruimte om jezelf te kunnen zijn ook op het seksuele vlak. Blijf jezelf en ga er van uit dat de ander je niet opzettelijk wil kwetsen, ook niet als er verschil van mening is. Dat mag ook je kunt nooit altijd de zelfde mening, wensen, verlangens of afkeer hebben.

Respecteer ieders waarden en gevoelens en probeer tot een compromis te komen, laat elkaar hierbij in zijn/haar waarde over een echte afkeer valt geen compromis te sluiten.

Maak “ik” zinnen

Vul niet voor de ander in wat ze denken want dat weet je niet. Spreek vanuit je eigen gevoel begin met ik zinnen zoals: ik heb het gevoel dat wanneer wij dat gaan doen dan, ik heb het gevoel dat je mij niet serieus neemt, ik voel mezelf hier lekker bij enzovoort.

Wees duidelijk, stel duidelijke en specifieke vragen, als de vraag niet duidelijk is vraag dan om verduidelijking en ga details niet uit de weg, heb geduld met elkaar. Als het op dat moment niet lukt stop dan en spreek af op een later tijdstip verder te praten. Vermijd verwijten naar elkaar als “jij moet altijd doen” “wat jij wilt” of “ik kan het nooit eens doen zoals ik het wil” Daar kom je zeker niet verder mee.

Kies voor de positieve benadering

“Jij bent niet zo goed in pijpen” of “hoe jij m’n borsten aanraakt vind ik niet opwindend”. Dit is wat je wil vermijden. Als je het negatief benadert schiet de ander in de verdediging. Of je partner weet uit onzekerheid niet meer wat ‘ie moet doen.

De manier om negativiteit te voorkomen is door seksuele communicatie als een rode draad door jullie relatie te laten lopen. Hierdoor kan je vooral de positieve punten benadrukken. Er is namelijk geen druk op de ketel. Als je alles opkropt ben je sneller geneigd om vooral het negatieve naar voren te brengen. Door vaker en luchtiger over seks te praten, voorkom je negativiteit.

Maar om nog even de twee voorbeelden aan te halen. Wat moet je dan wel zeggen?

  • Als jij me harder pijpt en tegelijkertijd aankijkt vind ik dat zo geil!
  • Als je zachtjes m’n borsten likt en streelt vind ik dat echt fijn!

In de plaats van dat je een statement maakt waar je partner niet zo veel mee kan. Geef je nu op een positieve manier concreet aan wat je lekker vindt.

De informele seksuele communicatie = sexy berichtjes sturen

Wat we net besproken hebben een is directe manier van communiceren. Nu kan je ook op een indirecte manier aan je partner laten weten waar je seksueel naar verlangt en leuk vindt om te doen.

Dit doe je door sexy berichtjes te sturen. Door dit te doen kan je op een speelse manier over seks praten en je verlangens kenbaar maken. Je vertelt bijvoorbeeld wat jij bij je partner zou willen doen. Je partner reageert hierop en zo begint het balletje te rollen. Tijdens het berichtjes sturen, kan je ook aangeven wat je graag je partner ziet doen. Dit is de input die jouw partner kan gebruiken tijdens de momenten dat jullie seks hebben. Daarnaast geeft het sturen van sexy berichtjes jou ook een mooie kans om te ontdekken wat je partner wilt.

Een andere optie om op een informelere manier je verlangens te delen, is door het schrijven van een brief. En die brief schrijf je op in de vorm van een fantasie. En hier kan je rustig mee beginnen. Het hoeft niet gelijk je diepste en meest ondeugende fantasie te zijn. Bouw het rustig op. Het voordeel hiervan is, is dat jij je verlangens uit en tegelijkertijd ook een emotie van opwinding erbij betrekt, waardoor het makkelijker is om er voor open te staan. Omdat het niet zo serieus voelt.

Zoals je ziet zijn er tal van mogelijkheden om met elkaar te communiceren over seks. Kies wat bij jouw past, want uiteindelijk levert het veel op!

Interessant artikel? Deel het!
Opt In Image
Je vriend Ultiem Verwennen?

Leer simpel en snel hoe Jij:

  1. 100% Seksueel ZELFVERTROUWEN krijgt
    en zorgeloos van de seks geniet
  2. Hoe jij al zijn fantasieën ontdekt & waarmaakt
  3. De perfecte Pijp & verleid Trucs zodat
    hij intens naar je verlangt
Meer dan 1200 vrouwen gingen je voor.

Aanbevolen Artikelen

Quote of the Day

Vergeet je handen niet warm te maken, wanneer je een sensuele of sex massage geeft. Dat is voor de ontvanger wel zo prettig!
~

Social Icons