Ben ik een gever, nemer of pleaser?

Grofweg kan je tijdens de seks een gever, nemer of pleaser zijn. Waarschijnlijk weet je in je achterhoofd wel wat jij bent. Laten we ze gewoon ze is alle drie aflopen, zodat je een beter beeld krijgt van wat jij bent en wat de mogelijke valkuilen zijn.

De gever

Als je een gever bent dan haal jij je genot door het verwennen van de ander.

Je raakt enorm opgewonden als jij ziet hoe jouw bedpartner geniet van wat jij doet.

De ander zien kronkelen van genot, lekker horen kreunen en zien hoe hij of haar een orgasme bereikt. Is voor jou een heerlijke beloning en maakt je super geil.

Je haalt soms nog wel meer genot door het pijpen, beffen, vingeren of aftrekken van de ander. Dan door zelf verwent te worden.

Als jij iemand hebt gevonden die het heerlijk vindt om te ontvangen (nemer) dan zijn jullie beiden in jullie element. 🙂

De valkuil – zelf niet ontvangen

Je kunt er ook te ver in gaan. Het is natuurlijk onmogelijk om iemand te veel te verwennen. Alleen als de ander het een goed moment vindt om jou te verwennen, laat hem of haar dat doen!

Iemand verwennen is natuurlijk super! Alleen vergeet niet dat als jij de ander soms ook iets terug wilt doen. Wanneer hij of zij door jou een heerlijk hoogtepunt heeft bereikt of gewoon intens genoten heeft.

Wuif het niet weg, durf ook te ontvangen, wijs de ander niet af.

De nemer

Nemer, de term kan overkomen alsof die persoon alleen maar aan zichzelf denkt, niets is minder waar! 😉

Iemand die neemt, weet wat hij of zij lekker vindt. Je bent iemand die heerlijk van de aanraking en aanwezigheid van de ander kunt genieten! Iets waar je een gever natuurlijk heel blij meemaakt.

Je hebt een gezonde dosis van egoïsme in je. En dat komt goed uit, want uit onderzoek is gebleken dat een beetje egoïsme in bed, als aantrekkelijk wordt ervaren.

De valkuil – de behoeft van de ander vergeten

Dat je heerlijk kunt ontvangen is geweldig. Echter, vergeet niet de behoeften van de ander. Als jij een heerlijk orgasme wilt hebben, is dat niet erg. Alleen als jij dit snel doet, zonder de ander genot te geven.

Dan kan de ander voelen dat hij of zij op seksueel vlak iets mist.

Als man wil je niet iemand zijn die na 2 minuten voorspel er bovenop duikt, een zaadlozing krijgt en zich daarna omdraait.

Vooral als je partner zelf niet zo mondig is. En de persoon niet durft te zeggen dat hij of zij iets mist, kan dit na verloop erg vervelend en frustrerend voelen.

Ga dus vooral door met ontvangen en geniet daar intens van, maar weet ook waar de ander bepaalde behoeften en verlangens aan heeft.

De pleaser

De pleaser doet eigenlijk alles wat de gever doet (misschien zelfs meer). Echter, de motieven zijn totaal verschillend.

Waar de gever de ander laat genieten, omdat hij of zij daar zelf veel genot uithaalt. Doet de pleaser het, omdat hij of zij de ander niet wil teleurstellen of de relatie goed wilt houden.

Een voorbeeld. Een vrouw heeft een vriend, hij doet geen enkele moeite om haar te verwennen (een extreme nemer). Zij houdt veel van hem en uit angst dat hij vreemdgaat, pijpt ze hem steeds tot hij klaarkomt. Terwijl ze er eigenlijk niets aan vindt en er geen voldoening uithaalt. Dan kan je zeggen dat zij een pleaser is.

Valkuil – frustratie en over grenzen gaan

Er bouwt zich langzaam een frustratie in je op. Jij verwent de ander niet omdat jij dat heerlijk opwindend vindt of er van geniet. Je doet het om een ruzie te voorkomen of je angsten niet uit te laten komen.

Dit houd je misschien een tijdje vol maar uiteindelijk zal de bom barsten, omdat jij te lang niet jezelf kunt zijn.

Een andere valkuil is dat jij dingen doet waar je vooraf niet in zou meegaan. Stel hij of zij wilt een trio, en jij wilt een puur monogame relatie. Maar uit angst om de ander kwijt te raken, stem je toe. En als je achteraf spijt hebt, kan je het gevoel krijgen dat jij over je grens bent heengegaan.

Hoe los je dit op?

Als jij een pleaser bent om de ander te vriend te houden of dingen doet omdat ‘het zo hoort’. Wees open en eerlijk met wat jij mist. Wanneer je partner er wat meedoet, en ook jouw verlangens vervult. Verwen jij de ander graag omdat jij nu ook verwent wordt.

Wanneer je iemand pleast omdat je een bepaalde angst hebt, moet jij je afvragen of deze reëel is. En het ook bespreekbaar maken.

Tot slot

Je kunt niet zeggen dat het beter is een gever te zijn dan een nemer of andersom. Het gaat om de combinatie die jullie samen maken. Als de één meer een gever dan de ander is, dan is dat perfect.

Je zult ook vaak zien dat er wel een bepaalde overlap is. En dat jullie zowel beiden geven als nemen.

Het wordt pas lastig wanneer jullie beiden extreme gevers of nemers zijn. Of de één extreem een gever of nemer is. En jij gematigd. Jij kunt de ander dan niet verwennen. Of jouw verlangens worden niet vervuld, omdat de persoon daar geen rekening mee houdt.

Wanneer jij een pleaser bent of te maken hebt met een pleaser.

Is het belangrijk om de reden daarachter te begrijpen. Zodat jij of de ander weer gever of nemer kan zijn. Want alleen als jullie beiden in jullie element zijn, dan kunnen jullie het beste uit jullie seksleven halen!

Als je een gever bent en je partner graag wil laten genieten. Volg deze unieke Seks cursus! Je krijgt gegarandeerd tips die je ogen openen!

Interessant artikel? Deel het!
3 Reacties
 1. Chantal zegt:

  Ik ben echt een gever. Als ik mijn vriend verwen, verleid en helemaal gek maak vind ik dat zo opwindend!

 2. Kevin zegt:

  Goed artikel! Als man geef ik graag en verwen ik haar graag maar ik moet misschien wle uitkijken dat ik vergeet dat een meisje het ook leuk vindt om mij te verwennen.

Opt In Image
Je vriend Ultiem Verwennen?

Leer simpel en snel hoe Jij:

 1. 100% Seksueel ZELFVERTROUWEN krijgt
  en zorgeloos van de seks geniet
 2. Hoe jij al zijn fantasieën ontdekt & waarmaakt
 3. De perfecte Pijp & verleid Trucs zodat
  hij intens naar je verlangt
Meer dan 1200 vrouwen gingen je voor.

Aanbevolen Artikelen

Quote of the Day

Bij een gemiddelde vrijpartij verbrand je ongeveer 100 calorieën...kan je nagaan hoeveel jullie zouden verbranden. Als deze bovengemiddeld is! ;)
~

Social Icons