Geen zin in seks? Vanavond wel!

Geen zin in seks? Vanavond wel!

Wanneer jij al voor een langere tijd geen zin hebt in seks dan tast het je relatie aan.geen zin in seks percentage mannen en vrouwen

Een seksdip kent iedereen wel. Maar als je langdurig geen behoefte voelt om seks te hebben. Dan is er meer aan de hand, dan dat je alleen een lager libido hebt.

Bij een lager libido heb je misschien 1 keer per 3 weken seks en het moment dat

jullie dan seks hebben, dan geniet je ook.

Bij geen zin in seks, kan het weken, maanden en zelfs jaren duren dat er seks plaatsvindt en als het dan plaatsvindt dan gaat het niet altijd van harte…

Kortom het hele gevoel dat je seks met je partner wilt, is weg!

Het probleem van verminderde zin in seks

Er zijn verschillende onderzoeken en over het geheel heeft ongeveer 15 procent van de mannen en 20 procent van de vrouwen een periode “geen zin in seks”.

Je bent dus niet de enige en geen zin in seks is ook een echt bestaand probleem!

Wanneer heb je een probleem?

Neem twee jaar of vijf jaar terug. Hoe vaak had je toen seks? De kans is zeer groot dat het meer is dan nu…

Wat het aantal is maakt niet uit, de vraag is of je er tevreden mee was?

Zo, ja dan is dit voor 99% je ‘normale libido’. Omdat je nu onder de grens van je normale libido zit, ervaar jij/je partner een probleem.

Nu is jou libido of zin in seks niet beter/slechter dan je partner. Het gaat om de vergelijking met jezelf en hoe je het nu ervaart.

Stel dat je van 1 keer per 3 weken naar 1 keer per half jaar gaat, ook dan is er een probleem als je daar niet gelukkig mee bent. Of als je partner de intimiteit mist. Je normale libido hoeft niet hoog te zijn om een verminderd libido probleem te hebben.

Als de seks een tijd terug voor jou gevoel vanzelf ging en jij er nu tegen aan hikt of zelfs een “bah” gevoel hebt. Dan is er een probleem.

Verminderde zin: jij en je partner

Het kan zijn dat je er zelf erg last van hebt dat je weinig zin in seks hebt, omdat je wel intiem met je partner wil zijn. Maar het gevoel om er ook voor te gaan en te genieten niet hebt.

Daarnaast kan het ook voor je partner erg lastig zijn:

partner wil graag seks

Je beland hierdoor is een spagaat, je wilt je partner tegemoet komen, maar je hebt gewoon geen zin!

Sexy lingerie en het gewoon doen, zijn vaak genoemde adviezen. Maar zijn vaak geen oplossing.

Om de groei in seks op te wekken en je zin in seks te verhogen, dien je uiteindelijk ook van seks te genieten.

Als je als man geen erectie krijgt of kunt krijgen of als vrouw een droge vagina hebt. Dan kan het erg moeilijk zijn om van de seks te genieten. Het kan een reden zijn dat je geen zin hebt in seks, maar ook een uiting zijn dat geen zin hebt. Hierdoor kan je ook in een vicieuze cirkel belanden.

Andere redenen waarom de zin in seks afneemt:

 • Te weinig intimiteit binnen de relatie
 • Je seksuele stimuli wordt niet bevredigd (kinky, romantisch)
 • Schaamte of angst
 • Iets lichamelijks of medisch

Zoals je ziet moet jij om je libido te verhogen je beter voelen. Op welk vlak dit is verschild per persoon. Het probleem is daarom ook meer dan alleen ‘de penetratie’.

Het probleem zit veel dieper…want zoals je ziet zit het ‘m niet alleen in de seks. Maar je partner kan je zeker helpen!

Vaak is een gebrek aan intimiteit en spanning een onderdeel waarom je geen zin in seks hebt.

Wanneer hebben jullie voor het laatst gezoend écht gezoend, passioneel met tong en al? Wanneer voelde jij sexy of kon je zorgeloos genieten?

De seks is niet alleen minder, maar de kans is groot dat de intimiteit tussen jullie ook minder is.

Kan jij je nog herinneren wanneer je elkaar voor het laatst hebt ingezeept en samen heerlijk van de douche genoten hebben?

De realiteit en hoe je die drastisch veranderd

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je geen zin in seks hebt. Maar de redenen die jij kunt beïnvloeden, zijn intimiteit, het krijgen van de juiste seksuele stimuli en de angst/schaamte.

Een meer seksueel leven…

Stress, routine, het vervullen van de verschillende rollen overdag helpen niet om je seksueel te voelen.

Alles moet snel, snel, je hebt verplichtingen en probeer dan maar eens te ontspannen en tijd voor seks te maken. Dat is een hele opgave als je geen zin in seks hebt…

Gelukkig zijn er een paar stappen die je kunt doorlopen om het vuur in je aan te wakkeren.

Stap 1: De communicatie

Daarin ligt de eerste stap. Je moet beide uitleggen hoe je de situatie ziet, wat je wilt en wat je verwacht.

Maak geen verwijten, maar vertel hoe je het zelf ervaart. Dat moet je partner ook te doen.

Wat je beide zal constateren is dat er een libido verschil is. Hier hoeven jullie niet moeilijk over te doen. Vervolgens moet je ook beide uitspreken, dat er wat verandert moet worden.

Vooral in de brede zin van seks en niet zozeer dat de penetratie vaker moet plaatsvinden.

Omdat je beide op één lijn ligt: er is een libido verschil en er moet wat gebeuren. Kunnen jullie beginnen met het maken van afspraken. Bijvoorbeeld dat je partner niet continu om seks vraagt en jij toenadering zoekt.

Stap 2: Terug naar de intimiteit

Van nauwelijks of geen intimiteit, naar seks is een grote stap. Dat doe je ook niet bij een eerste date.

Kortom het vuur moet weer aangewakkerd worden, maar jij moet niet voelen dat als je iets initieert of op je partner ingaat de seks moet gebeuren. Het moet weer leuk, speels en flirterig worden.

Dit doe je onder andere door seks berichtjes te versturen, in het oor fluisteren hoe sexy en aantrekkelijk jij je partner vindt. En ga ook weer zoenen en knuffelen.

Tegen elkaar aanliggen op de bank, met je handen door de haren gaan en ontdek weer wat tongzoenen is. Dat is de basis waar het mee begint.

Heb jij een partner die geen zin in seks meer heeft. Laat duidelijk weten dat als hij of zij erop ingaat, dat het niet per se naar seks leidt. Dan is het voor die persoon laagdrempelig om ook te flirten en makkelijker om in de intimiteit mee te gaan.

Ook wanneer je een complimentje geeft, weet je partner dat je dat niet zegt, omdat je seks wilt, maar omdat je het meent.

Stap 3: Seksueel contact

Nu ga je verder waardoor de kans op seks groter wordt, omdat je situaties creëert die seksueel opwindend zijn.

2 dingen die voor de hand liggen zijn samen douchen en elkaar een massage geven. Dat komt omdat je eerst lichamelijk contact maakt en de overgang naar seks minder groot is. Omdat de kleren al uit zijn en je elkaars lichamen voelt.

Creëer een sexy & opwindende sfeer

Als man kan je met kaarsen, wierook of geurkaarsen en een ontspannende muziekje je vriendin laten ontspannen. En een romantische sfeer neerzetten.

Als vrouw kan jij je man opwinden door hem te ontspannen, aandacht te geven en hem een striptease te geven.

Wat ook wil helpen is om totaal iets anders te doen dan jullie gewend zijn of waren. Denk aan het opzetten van een erotische film, seks buiten de slaapkamer, het gebruik van hulpmiddelen of een rollenspel.

Stap 4: Routine, routine, routine!

Klinkt tegenstrijdig, maar we hebben het natuurlijk niet over je a-seksuele oude routine. Nu eens per afgesproken periode intiem bent in de breedste zin van het woord. Er is niet iets als te moe zijn.

Een goed seksleven is ook iets waar je in moet investeren.

Verder moeten jullie ook op de dagen dat jullie geen seks hebben, wel flirten, knuffelen zoenen en elkaar complimentjes geven.

De andere routine die jullie moeten hebben, is voorspel en variatie. Geen snelle seks en heb ook geen seks waarbij jij of je partner al weet hoe de avond gaat verlopen.

Slechte seks helpt niet om je libido te verhogen. Je kan beter één keer in de maand goede seks hebben, zodat je daar naar gaat verlangen. In de plaats van dat je je continu per week aan je verplichting voldoet.

Seks die steeds het zelfde is, of een verplichting lijkt, zorgt ervoor dat je geen zin in seks krijgt.

Samenvattend: Begin met praten en ga routinematig: flirten, verleiden, zoenen, knuffelen, seksen en variëren.

Als jij trouwens hier een goeie start mee wil maken en permanent je seksdrive omhoog wil brengen, dan is er een cursus die je helpt de sleur te doorbreken, zodat de seks beter wordt. Op deze manier creëer je een positieve spiraal, krijg je steeds meer zin in seks en verhoog jij je libido. Je krijgt direct een techniek die je direct kunt toepassen, waardoor je gelijk de seksuele dynamiek positief veranderd…

Volg hier gratis de Doorbreek de Sleur Cursus!

Interessant artikel? Deel het!
2 Reacties
 1. Maria zegt:

  Uhmm….handige informatie en het klopt. Ik heb al een tijdje de zelfde partner en we houden nog veel van elkaar, maar de seks is weg en ook de intimiteit.

  Dus denk ook dat we ons niet gelijk op de seks moeten focussen, maar de intimiteit daaromheen…Kussen, strelen en elkaar de aandacht geven.

  Door de kinderen en werk doen we dat te weinig…Helaas….

  Misschien als je ook langer bij elkaar bent…het alleemaal zo vanzelfsprekend is. We moeten weer terug naar de basis en waarderen wat we hebben. We moeten elkaar weer verleiden en laten zien, waarom we samen zijn.

  Bedankt voor de tips, ga er zeker wat mee doen!

Gratis: de Doorbreek de Sleur Cursus (voor vrouwen)
Gebruik vandaag deze #1 techniek voor direct meer passie & intimiteit!

Het is gratis - Je gegevens zijn veilig.

Welkom!

Social Icons