Fantaseren tijdens de seks over een ander…Schadelijk?

  • Kort antwoord: Nee

Samen zoenend in een bubbelbad…of overdag wild in een kleedhokje tekeer gaan omdat je beide zo geil bent, het niet meer houdt en jullie lichamen het uitschreeuwen. Heerlijk toch?

Alleen gaan deze fantasieën niet over je partner…Je wordt wel verwend door je partner maar fantaseert over iemand anders. Wat nu?!

Wanneer je een schuldgevoel ervaart is dat totaal niet nodig deze fantasieën zijn heel normaal!

Vooral wanneer je al een langere tijd samen bent, dan kan het gebeuren dat je over iemand anders fantaseert omdat het de seks net een tikkeltje spannender maakt.

“Er is een verschil tussen fantaseren en iets willen”

Wanneer je fantaseert dan haal je een gedachte of gevoel bij jezelf naar boven tijdens het masturberen, orale verwennerij of de daadwerkelijk daad. Dit is volkomen normaal. Sterker nog het is juist abnormaal wanneer je geen fantasieën hebt!

Dat jij fantaseert over een persoon die je aantrekkelijk vindt, dat is veilig en prikkelend. Door te fantaseren, kan jij dingen laten gebeuren zonder dat jij je relatie op het spel zet.

Dit is een erg belangrijk punt. Want je blijft in stand houden wat je belangrijk vindt. In de plaats met iemand anders te zoenen of seks te hebben. En je zit in een monogame relatie, dan weet je dat je het risico loopt dat dit het einde van je relatie betekend.

Door te fantaseren kan je toch die extra spanning en opwinding meemaken zonder dat jij je relatie op het spel zet.

Er is nog iets…Tijdens de seks of het masturberen denk jij veel minder logisch na, schieten er allemaal hormonen door je lichaam en ben je in een geile bui.

Hierdoor wordt jouw ‘logisch’ denken grotendeels vervangen door lust, emoties en opwinding.

Je laat je meeslepen door je opwindende gedachten, terwijl jij je hoogtepunt bereikt. Dit is heel logisch, want zo kom je tot een overheerlijk orgasme.

Jij bent echt niet de enige!

Uit een onderzoek (van Hicks en Leitenberg) kwam naar voren dat 87% wel eens over iemand anders heeft gefantaseerd dan de seksuele partner. Dus er zijn meer mensen die dat wel doen in de plaats van het niet doen. Je staat hier dus zeker niet alleen in. Vrienden en collega’s van je doen precies hetzelfde!

Verder is er ook uit gebleken dat 1 op de 4 zich schuldig voelt over fantaseren. En een groot deel daarvan is te koppelen aan de fantasie dat je over iemand anders dan je partner fantaseert. Maar is dat terecht?

Is het verboden om over iemand anders te fantaseren tijdens de seks? Of beter gezegd. Moet jij je schuldig voelen?

Dit hoeft zeker niet. Een deel van je schuldgevoel is de onwetendheid over de fantasieën van je partner. Wanneer je merkt dat jullie fantasieën dichter bij elkaar leggen dan oorspronkelijk gedacht. En die persoon ook bij de groep zit die wel eens over een ander fantaseert dan zal je schuldgevoel sterk afnemen.

Fantaseren is zelfs goed

Vroeger werd altijd gedacht dat alleen mensen die iets miste aan het fantaseren waren. Dat lijkt misschien logisch omdat je daarmee een ‘leegte’ kan opvullen. Maar uit het zelfde onderzoek van Hicks is gebleken dat mensen die fantaseerden tijdens de seks, meer lol hebben tussen de lakens!

Meer verschillende seksuele activiteiten doen, en ook meer seks hebben. Dan personen die minder vaak fantaseren.

Wanneer je niet zou fantaseren zal de seks saai worden. En kan er juist een afstand tussen jouw en je partner ontstaan.

Dus laat je fantasieën de vrije loop, waan je op dat onbewoonde eiland met die aantrekkelijke persoon of ben samen in het bubbelbad helemaal naakt. Het kan en mag allemaal!

Interessant artikel? Deel het!
Opt In Image
Je vriend Ultiem Verwennen?

Leer simpel en snel hoe Jij:

  1. 100% Seksueel ZELFVERTROUWEN krijgt
    en zorgeloos van de seks geniet
  2. Hoe jij al zijn fantasieën ontdekt & waarmaakt
  3. De perfecte Pijp & verleid Trucs zodat
    hij intens naar je verlangt
Meer dan 1200 vrouwen gingen je voor.

Aanbevolen Artikelen

Quote of the Day

Bij een gemiddelde vrijpartij verbrand je ongeveer 100 calorieën...kan je nagaan hoeveel jullie zouden verbranden. Als deze bovengemiddeld is! ;)
~

Social Icons