Van saaie Sleur seks naar Fantastische Seks!

Is het al te laat? Hoe kan ik het voorkomen? Niemand zit te wachten op seks die saai en een sleur geworden is. Want dit heeft zowel voor jou als je partner een grote negatieve impact op iets dat zo geweldig en leuk kan zijn.

De volgende tips zullen je helpen om het ervoor te zorgen dat je ook in de toekomst fantastische seks hebt en de sleur en saaiheid buiten de slaapkamer blijft!

Waarom is de seks een sleur?

Ook als je een goeie band hebt met je partner kan de seks een sleur zijn. Maar wat zijn de voornaamste redenen dat de seks een sleur wordt?

 • De routine sluipt erin: “zullen we vanavond?” of de seks continu in dezelfde volgorde doen, zijn de grootste tekenen van routine. In het begin heb je dit niet eens door maar als je terug kijkt wordt het zichtbaar hoe routinematig en voorspelbaar de seks is geworden.
 • Het spel is weg: je hoeft elkaar niet meer te veroveren, maar dat betekent niet dat het verleiden, flirten, opgeilen, plagen en romantisch zijn. Hoeft te stoppen. Wanneer dit wegvalt, wordt de seks een sleur, omdat de spanning en opwinding afwezig raakt.
 • De ontwikkeling is gestopt: wanneer jij en je partner de seksuele verlangens en behoeftes niet meer delen en geen nieuwe dingen meer proberen. Dan zorgt dit ervoor dat uiteindelijk je seksleven stil komt te staan, omdat er niets nieuws gebeurt. Je kunt uiteindelijk op een punt komen dat er “weinig nieuws” te proberen is, maar dan heb je in ieder geval genoeg seksueel repertoire om de sleur buiten de deur te houden.
 • Remmingen: er kunnen na verloop van tijd bij jouw of je partner remmingen ontstaan, waardoor de belemmering de seks minder lekker en passioneel maakt. Het gevaar is wanneer dit te lang duurt de seks minder goed wordt er minder energie ingestoken wordt en uiteindelijk als een nachtkaars uitdooft.

Wat de bovenstaande redenen laten zien, is dat je elkaar nodig hebt! De seksuele sleur doorbreek en voorkom je samen…

Zorg samen voor een spannende seksuele revolutie

Om te voorkomen dat seks een sleur wordt en om deze te doorbreken heb je elkaar nodig.

In het begin van de relatie hoef je vaak door de passie en geiligheid geen moeite te doen, om een passioneel spannend seksleven te hebben. Dit komt omdat jullie nieuw voor elkaar zijn…

Maar na verloop van tijd is de seks meer vertrouwt. Dit betekent dat je elkaars lichaam beter kent en van elkaar weet hoe je de ander het best kunt bevredigen.

Wanneer je hier blijft ‘hangen’ verandert je seksleven uiteindelijk in een sleur. Dit komt omdat je beide op je routine vertrouwt om de ander te bevredigen.

Om een seksuele sleur te voorkomen of ongedaan te maken, moeten je beseffen dat je in een nieuwe fase bent beland…

Van geen zin naar wél zin

Voor we bespreken hoe je de sleur doorbreekt is het goed om te beseffen dat sleur en geen zin in seks gaan hand-in-hand samen. Door je seksleven spannend en lekker te houden, blijft de zin in seks ook behouden.

Actief je seksleven verbeteren heeft dus twee voordelen:

 1. Jij en je partner genieten van de seks
 2. Jij en en partner voorkomen dat jullie periodes geen seks hebben

Dit is erg belangrijk omdat als je al geen zin in seks hebt, je minder moeite de doet en de kwaliteit van seks afneemt. Jullie belanden daarmee in een negatieve cirkel.

Om dit te voorkomen, moet er iets veranderen zodat jullie op seksgebied dichter bij elkaar komen en meer genieten!

Ontplooi jullie zelf

dominant of onderdanig

Waar de seks in het begin geil en opwindend is en zowel jij als je partner relatief makkelijk opgewonden raken. Is het goed om te weten wat jouw triggers zijn om opgewonden te raken.

Zijn er kledingstukken die je opwindend? Hoe reageer je op dominantie of onderdanigheid?

Doe je best om verder dan het ‘gewone’ te kijken om zo nieuwe seksuele prikkels te ontdekken. Wat maakt zorgt ervoor of helpt jou dat jij je seksueel helemaal laat gaan?

Probeer je ook alvast voor te stellen wat voor jou partner goed werkt? Denk niet alleen aan de dingen die jij op seks gebied nu al doet, maar kijk ook verder…

Door hier al actief over na te denken, word je een zeer goede minnaar of minnares.

Communiceer met je partner over seks

Zelf weten wat je lekker en opwindend vindt is één ding en dat je nadenkt over hoe jij je partner op een andere manier kan verwennen is ook zeer goed.

Maar om direct grote stappen te maken, moeten jullie moeten je verlangens en behoeftes ook delen. Dit zorgt ervoor dat de opwinding en geiligheid die er in het begin was niet plaatsmaakt voor een seksuele dip.

Door over seks te praten, ga je een nieuwe fase in om jullie seks te verbeteren en samen tot bloei te komen.

Waar in het begin alles vanzelf gaat, ga je nu samen opzoek naar fantasieën en spannende ideeën. Zodat jullie samen kunnen experimenteren. Dat is het mooie van de vertrouwensband die tijdens de relatie ontstaat.

Hiermee krijg je de ruimte om op seks gebied verder te gaan…

Nu kan het zijn dat je nog niet gewend bent om over seks te communiceren. In dat geval is een onderdeel om uit de sleur te komen, dat jullie leren om over seks te communiceren.

Tips om beter over seks te communiceren:

 • Begin met complimenten zodat de ander zich openstelt
 • Sta open voor elkaars mening en benader alles positief
 • Schiet niet in de verdediging en val elkaar ook niet af
 • Vertel wat je juist wél opwindend vindt en deel daarna wat jij denkt dat nog beter kan

Door eerst met complimenten te komen, alles positief te benaderen, te vertellen wat je al goed vindt en waar je behoefte aan hebt, zal ervoor zorgen dat de ander zich meer openstelt. Ook zal je partner makkelijker delen wat hij of zij lekker vindt en behoefte aan heeft.

Je krijgt hierdoor beide meer inzicht en kan daardoor elkaar ook meer tegemoet komen.

Wees niet “routine lui” en daardoor saai

Als je om je partner geeft, zelf goede seks belangrijk vindt en de sleur in bed wilt voorkomen. Dan moet jullie er ook in willen investeren.

Dat klinkt misschien zwaarder dan het is. Maar in het begin van de relatie verloopt alles zo soepel en vanzelf. Erg mooi natuurlijk.Waarom geen seks, koppel zit op de bank

Alleen is het vaak zo dat je dan nog niet samenwoont, elkaar beperkt ziet en er zijn geen kinderen.

Wanneer je langer samen bent, dan is het ‘bij je partner zijn’ normaal en vanzelfsprekend. Je hebt het vaker druk en dan schiet de seks erbij in.

Tot één van jullie het na een paar avonden zat is en actie onderneemt zodat die avond de seks wel plaatsvindt.

Als je echt fantastische seks wilt, seks die niet saai en een sleur is. Dan moet daarin wat veranderen. Jullie moeten er extra tijd voor vrij maken. En als het goed is zou je dat ook willen, want lekkere, gepassioneerde, geile seks is geen ‘werk’.

Afhankelijk van hoe saai en hoe erg de seks een sleur is geworden. Zal de investering om tot het lekkere, geile, gepassioneerde te komen meer of minder zijn.

Een simpele manier om te beginnen om je seksleven te verbeteren, is als jullie kliekjes hebben en daardoor alleen maar het eten te hoeven opwarmen. Nu kan je de ‘kooktijd’ besteden in de slaapkamer. Hiermee voorkom je dat als je later in bed ligt, het al laat is en er weer niets gebeurt.

Daarnaast kan het moment het ook extra opwindend maken, omdat dit minder voorspelbaar is.

Excuses zijn overbodig en zorgen voor sleur

De meest gemaakte excuses om geen seks te hebben, zijn moe zijn, vroeg op moeten of simpelweg geen zin hebben.

Dstuur een spannend berichtjee eerste twee excuses zijn te omzeilen. Als jij behoefte hebt aan fysieke aandacht en de ander geeft aan moe te zijn. Geef een erotische massage. Dit hoeft niet altijd tot seks te leiden. Maar je zorgt er wel voor dat jullie fysiek contact hebben en dat is al vaak wat erg weinig gebeurt. Als de seks een sleur geworden is.

Ook kan je het initiatief nemen, door je partner te verleiden en romantisch te zijn. Door niet de directe vraag te stellen om seks te hebben, maar langzaam de temperatuur bij je partner op te voeren. Verdwijnt de moeheid en maakt deze plaats voor passie en geiligheid.

Wanneer je om seks vraagt en je partner echt moe is. Dan is het voor je partner makkelijker om het als excuus te gebruiken. Omdat die opdat moment zich zo voelt. Als jij je partner langzaam opwindt met knuffelen, kusjes, sexy zinnetjes. Dan is die plots een stuk minder moe.

Sleur draait niet altijd om seks, ook buiten de slaapkamer moet je elkaar opwinden

Mocht het echt alleen van jouw kant komen, dan zou je eens kunnen proberen om 2 weken geen poging te ondernemen en kijken hoe je partner ermee omgaat. Het kan zomaar zijn dat er bij je partner opeens de prikkel ontstaat om zelf het initiatief te nemen.

Dat kan je partner niet negeren. Die gaat erin mee en zo maak je de stap naar seks een stuk kleiner en creëer je ook de zin.

Ook als jullie vroeg op moeten. Dan kan je gemakkelijk seks hebben. Je moet alleen beginnen als jullie om elf uur naar bed gaan. Ga een uur eerder. Sla die talkshow over en ga eerder naar bed. In de plaats dat je een pyjama aandoet, kleed je schaars. Het gaat niet zo zeer aan de tijd, maar om de wil om eerder te beginnen.

Verandering is goed!

Mensen houden niet altijd van verandering en routine is vaak handig. Het zou vervelend zijn als je continu moest nadenken hoe je naar de supermarkt moest gaan. Of hoe je bij je vriendinnen komt.

Je hebt bijna niet eens door hoe je het hebt gedaan, opeens ben je er. Kijk uit dat je dit niet bij seks hebt. Want dan dwaal je in je hoofd af net zoals je naar de supermarkt gaat. En wanneer je dat vaak hebt, dan heb je wat nieuwe impulsen nodig!

Seksuele voorkeuren veranderen

Het is goed om hier bij stil te staan, de voorkeuren voor seks bij zowel jou als je partner veranderen. En dat is goed nieuws!

Door deze gevoelens niet weg te drukken, maar samen erop in te gaan. Houd je de seks spannend en voorkom je de sleur.spanking paddle

Er zijn zat vrouwen die nu van anale seks genieten, terwijl ze vooraf ‘wisten’ dat ze dit nooit zouden doen. Er zijn genoeg mannen, die nooit de meerwaarde in speeltjes zoals vibators zagen en het nu maar al te graag bij de seks betrekken.

Dat is dus goed om over na te denken, wanneer jij zelf nagaat waar je behoefte aan hebt.

Het is volkomen normaal, dat wat je als tiener ‘gek’ vond. Nu best wilt proberen. Durf van mening te wisselen en wees niet te strikt in de eerder gemaakte keuzes.

Juist als je langer samen bent, dan voelt het vertrouwder en durf je meer dingen te proberen. Omdat je weet dat je partner rekening houdt met je grenzen en jou al (redelijk) goed kent.

Daarnaast creëren jullie ook een positieve vicieuze cirkel, omdat een eerder seksueel experiment ervoor kan zorgen, dat jullie een hele nieuwe activiteit hebben. Waar jullie in de toekomst nog vaak van kunnen genieten.

Blijf dus niet krampachtig aan je gedachten vasthouden en durf je geest open te houden. Zonder te bevoordelend te zijn, want dat houdt jullie alleen maar tegen.

Wees eens anders en doorbreek de sleur in bed

Als je lang samen bent, dan ken elkaar goed. Nu zijn er altijd dingen waarmee jij je partner kunt verrassen. Er is altijd wel een stukje persoonlijkheid sexy-lingerie-benendie je minder vaak laat zien dan andere delen.

Misschien ben je meer stoer dan romantisch of omgekeerd. Door juist een keer helemaal die andere kant op te gaan. Verbaas jij je partner op een mooie en goede manier.

Het beeld wat je partner heeft komt dan niet helemaal overeen met wat je doet. Dat maakt het extra spannend, leuk, lief, sexy en opwindend.

Het mooie hiervan is dat je dit effect ook aanstekelijk werkt. Als jij iets doet wat je partner niet verwacht, dan maak jij ook iets extra’s los bij je partner.

Je partner zal dan meer romantische, stouter, liever, meer kinky zijn dan normaal. Omdat jouw gedrag voor een nieuwe onbekende prikkel zorgt. Op deze prikkel zal je partner reageren, waardoor je een (geheel) nieuwe sfeer creëert.

Een paar vragen voor jou?

 • Welke kant schuilt in jou, maar toon je (te) weinig?
 • Wat is iets dat je partner nooit of niet zo snel bij jou zou verwachten?

Heb jij weleens een ondeugend berichtje gestuurd? Heb jij weleens de slaapkamer geheel omgetoverd in en romantisch paradijs?

Het wordt nu tijd om die andere kant, van je vrij te laten!

Tips tegen sleur en saaie seks:

 • Varieer in tijd: Door je tijd te nemen, maar ook niet te lang één handeling te doen zorg je ervoor dat seks voor beide leuk en afwisselend is. Daarnaast is het belangrijk dat een vrijpartij niet elke keer even lang duurt. Soms een vluggertje en op andere momenten een uur of langer.
 • Durf initiatief te nemen: Kijkt je partner het nieuws, pak je blinddoek en doe ‘m bij je partner om. Als je handboeien heb, boei jezelf met één hand aan bed en roep je partner dat je een probleempje hebt.
 • Dwing niet: Als je te weinig seks hebt, probeer het niet af te dwingen. Als jullie zoenen en knuffelen, verwacht niet automatisch seks. Hierdoor zorg je ervoor dat je partner fysiek contact blijft zoeken, omdat er geen verdere verplichtingen zijn.
 • Wijk van je routine af: Door je op een andere manier in bed te gedrag, kan je partner niet op een voorspelbare manier reageren. Waardoor je partner nog meer het moment in getrokken wordt. Ander gedrag kan zijn dat jij je partner plagend verwent, je juist erg direct bent, zachtjes of juist stevig met je partner omgaat.
 • Stimuleer elkaar: Het slechtste dat je kunt doen is als je partner een idee heeft om iets te doen en jij het niets vindt. Het initiatief te negeren of snel weg te wuiven. Complimenteer je partner dat die over jullie seksleven nadenkt en probeer samen er een variant erop te vinden.
 • Doe gek: Soms moet je gek doen om iets te doorbreken of je partner een geile impuls te geven. Koop een outfit waardoor je een fantasie heel realistisch maakt. Kijk porno of een erotische film. Neem een dag vrij om samen in een hotel de boel op stelten te zetten.

Experimenteer, varieer en bovenal…heb plezier!

Mocht je trouwens drastisch geschut willen om de sleur te doorbreken. Volg de gratis Doorbreek de sleur cursus! Je krijgt direct een speciaal zinnetje waarmee je de sfeer vandaag al veranderd en het verlangen van je partner naar jou toe, laat groeien…Dit zal het beginpunt zijn voor een spannender, geiler en wilder seksleven vol passie!

Volg hier de gratis cursus: Doorbreek de sleur en krijg oneindig vel passie!

Interessant artikel? Deel het!
2 Reacties
 1. lorena zegt:

  kunt u me helpen met mijn sex leven? ik en me partner hadden
  vroeger echt goeie sex maar nu gaat het achter uit ik kom langzamer
  klaar en soms is het gwn heel saai

  • Seksplaneet zegt:

   Hey Lorena,

   Het probleem is duidelijk…

   Nu kunnen er twee dingen aan de hand zijn: één er is weinig variatie waarbij je al van te voren kunt invullen hoe de vrijpartij wordt. In dit geval is de kans groot dat hij het ook spannender wil.

   Twee: jullie verlangens zijn langzaam een beetje veranderd en de vrijpartijen die je nu hebt, zijn voor jou saai. Als hij het ook anders wil dan is het best makkelijk om de situatie om
   Als jullie verschillende voorkeuren hebben ontwikkeld dan is het belangrijk om daarover te praten en te bekijken waar jullie mee willen experimenteren.

   Als de vrijpartij voorspelbaar is, dan moet je hem op een andere manier verleiden of op een ander moment. Vaak is het zo dat een koppel het in bed op dezelfde manier doet.

   Door bijvoorbeeld hem staand te zoenen en hem op een moment te verleiden wanneer jullie normaal gesproken nooit seks hebben. Kan je de dynamiek veranderen en dat kan weer de aanzet zijn voor een spannender seksleven.

Gratis: de Doorbreek de Sleur Cursus (voor vrouwen)
Gebruik vandaag deze #1 techniek voor direct meer passie & intimiteit!

Het is gratis - Je gegevens zijn veilig.

Welkom!

Social Icons