Leer jezelf kennen

Als jij fantastische seks wilt, dan is één ding super belangrijk: ken jezelf. Jij moet jezelf echt op diverse vlakken kennen, wil jij het maximale uit je seksleven halen.

Dit heeft twee redenen.

De eerste reden is dat als jij jezelf goed kent, jij weet welke gedachten en prikkels jou de meeste voldoening geven.

Of simpel gezegd…jij weet waar je het meest opgewonden van wordt, en hoe jij lichamelijk in extase raakt.

De tweede reden is dat de ander jou pas ultiem kan bevredigen en geven wat je verdient, wanneer jij zelf weet wat je ultiem bevredigt.

Leer jezelf geestelijk kennen

Je kunt jezelf leren kennen onderverdelen in 2 dingen, geestelijk en lichamelijk. Laten we eerst het geestelijke gedeelte bekijken.

Het grootste seksuele plezier komt door je brein. Daarmee kan je fantaseren, gedachten oproepen en je lichamelijke opwinding versterken.

Jouw geest is een krachtig iets. Het kan er voor zorgen dat je om de één of andere reden je niet durft te laten gaan in bed. Terwijl je op andere momenten oneindig veel vrijheid voelt en doet wat erin je opkomt. Dat zijn ook de momenten dat je intens van seks geniet.

Hier zijn een paar vragen zodat jij je geest kunt gebruiken om meer te genieten en jezelf beter te leren kennen.

 • Onder welke voorwaarden kan ik zorgeloos genieten van seks, durf ik met de ander te experimenteren en voel ik mij helemaal vrij?
 • Welke gedachten en fantasieën maken je enorm opgewonden?
 • Wat maakt je stiekem enorm opgewonden, maar durf je niet toe te laten? En waarom niet?
 • Als je een rollenspel zou doen, bij welk scenario zou je enthousiast meedoen en raak je enorm opgewonden?
 • Waar denk je aan als je met jezelf speelt? En wat zijn de gedachten, wanneer jij op het meest intense punt bent?
 • Welke gedrag heeft jouw ideale bedpartner?
 • Wat zijn de dingen waarvan jij hoopt dat je bedpartner ze initieert, omdat je het eigenlijk niet zelf niet durft, maar denkt dat het wel erg leuk kan zijn?

Dit moet je wel aan het denken zetten, pak wat papier en schrijf het op. Want dan kan je er ook niet meer omheen en zie je waar jouw verlangens en gedachten liggen.

Leer jezelf lichamelijk kennen

Een deel van de mensen kent zichzelf lichamelijk enorm goed. Een reden is omdat in de pubertijd die groep spelenderwijs het lichaam heeft verkend.

Nu kan het zijn dat je om de één of anderen reden het niet gedaan hebt, of te weinig. Dit kan door een strenge opvoeding komen, of misschien vind je het gewoon raar.

Iets wat op zich jammer is, want als jij weet hoe en op welke plekken jij het fantastische vindt om aangeraakt te worden. Dan kan je dat communiceren en haal je meer plezier uit seks. Maar dat kan je pas communiceren, wanneer jij je lichaam goed kent.

Als je twijfelt of je met jezelf wilt spelen, gewoon doen! Het kan alleen maar nieuwe deuren voor je openen.

Als je er echt pertinent op tegen bent, dan is er een andere optie over.

Dan moet je op verschillende momenten de seks om jouw draaien en de ander enorm veel de tijd nemen om jouw lichaam te verkennen. Communicatie is erg belangrijk, want jij moet tegelijkertijd aangeven, wat fijn voelt, wanneer het nog lekkerder of minder lekker is.

Iemand die met zichzelf speelt heeft jarenlang zijn of haar lichaam (en geest) goed kunnen ontdekken.

En als jij een goede bedpartner hebt, zal die persoon het fantastische vinden om de hele avond met jou bezig te zijn. En moet je dat ook toestaan.

Wat zijn de dingen waarvan jij hoopt dat je bedpartner ze initieert?

Samen of alleen ontdekken?

Het beste is samen.

Stel je voor een vrouw van midden dertig. Zij is nog nooit klaargekomen, maar heeft ook nog nooit met zichzelf gespeeld en kent haar lichaam dus nauwelijks.

Om toch een orgasme te krijgen begint ze te experimenteren met haar vingers. Haar vriend koopt ook nog eens een vibrator voor haar. Na een maand vertelt ze vol trots tegen haar vriend dat ze is klaargekomen!

Dat is natuurlijk perfect.

Maar het kan nóg beter…

Want stel dat haar vriend niet alleen die vibrator koopt, maar ook deze bij haar inbrengt en ze samen de ontdekkingsreis doen. Dan kan hij met eigen ogen zien, hoe zij haar eerste orgasme bereikt.

Als jij je lichamelijk of geestelijk wilt leren kennen, doe dat niet (helemaal) alleen maar betrek ook je partner erbij. Zodat jullie samen de mooie momenten kunnen delen.

Interessant artikel? Deel het!
2 Reacties
 1. Maria zegt:

  Hai….ik fantaseer over een vrouw erbij. Later een man.
  Ben ik raar.
  Lekker. Ik leer al genieten.
  Ik denk aan neuken steeds.
  Zeggen van neuk mij de hele avond en ook buiten in de bosjes.
  Spannend.

  • Seksplaneet zegt:

   Jouw fantasieën zijn volkomen normaal. Geloof het of niet…maar voor elke fantasie die je zelf hebt, is er iemand anders die een soortgelijke fantasie heeft. Nu kan het zijn dat iemand een fantasie als raar bestempeld, maar dat maakt niet uit want het is jouw fantasie!

   Het is net als eten. Niet iedereen vindt alles even lekker en dat hoeft gelukkig ook niet. Ditzelfde geldt voor de fantasieën die je hebt. Geniet er lekker van!

Opt In Image
Je vriend Ultiem Verwennen?

Leer simpel en snel hoe Jij:

 1. 100% Seksueel ZELFVERTROUWEN krijgt
  en zorgeloos van de seks geniet
 2. Hoe jij al zijn fantasieën ontdekt & waarmaakt
 3. De perfecte Pijp & verleid Trucs zodat
  hij intens naar je verlangt
Meer dan 1200 vrouwen gingen je voor.

Aanbevolen Artikelen

Quote of the Day

Binnen een relatie gebruik je seksspeeltjes vooral voor het effect!
~

Social Icons