Vaginaal orgasme

 • Wat is een vaginaal orgasme?
  Een orgasme, die wordt veroorzaakt door het stimuleren van de vagina.
 • Kan elke vrouw een vaginaal orgasme hebben?
  In principe wel, echter kunnen er mentale blokkades zijn die het lastiger maken.

Het vaginaal orgasme

Wanneer een vrouw een vaginaal orgasme heeft gehad dan is ze mega opgewonden geweest en ervaart ze een intens lichamelijk genot. Een vaginaal orgasme wordt vaak als meer lichamelijk ervaren dan een clitoris orgasme.

Een vaginaal orgasme komt tot stand door de gevoelige plekjes binnen de vagina te stimuleren. Dit zijn onder andere:

Ook andere gevoelige plekjes die je vindt, kunnen voor zo’n orgasme zorgen.

Het is vooral belangrijk dat de vrouw er zelf in geloofd dat het mogelijk is. Over het algemeen wordt aangenomen dat een clitoris orgasme het makkelijkste orgasme is om op te wekken. Mede omdat de clitoris is duidelijk zichtbaar en je weet dat daar zich veel zenuwen bevinden.

Als je als vrouw überhaupt nog nooit een clitoris orgasme heeft gehad, dan kan het idee van een vaginaal orgasme helemaal onwerkelijk klinken. En ook al komt je regelmatig clitoraal ook dan kan je twijfelen of jouw lichaam er wel instaat toe is.

Meerde orgasmen (multiple orgasmes) achter elkaar is absoluut mogelijk!

Dat is op zich logische gedachte. Als je al een tijdje seksueel actief bent en bent nog nooit tijdens de penetratie klaargekomen, dan kan je als vrouw denken dat je niet bij de groep hoort die vaginaal kan klaarkomen.

Niets is minder waar!

Het is sowieso lastiger om via penetratie klaar te komen, dan wanneer er een paar vingers of een speeltje aan te pas komen. Bij het vingeren, beffen en masturberen heb je veel meer controle over de stimulatie.

Hoe krijg je een vaginaal orgasme?

Zoals je aan het begin hebt kunnen lezen. Kan je een vaginaal orgasme opwekken door de gevoelige plekjes van de vaginawanden te stimuleren. In onderstaande afbeelding is schematisch weergeven hoe je als vrouw tot een orgasme komt.

Proces van een meervoudig orgasme

Om als vrouw tot een orgasme te komen is opwinding uiteraard cruciaal, maar de tijd nemen is ook belangrijk. Het is niet ongewoon dat de plateau-fase 10 tot 40 minuten duurt.

De paarse lijn in de afbeelding toont aan dat het mogelijk is om meerdere keren achter elkaar klaar te komen. Dat is bij een vaginaal orgasme vaak makkelijker dan bij een clitoris orgasme.

De stimulatie voor vaginaal klaarkomen

Wanneer de opwinding optimaal is dan kan begonnen worden met het stimuleren van de vagina. Dit kan met een vibrator, vingeren of beffen.

Een goed begin wanneer je hier samen mee aan de slag gaat is vingeren. Als man is het belangrijk dat je naar haar lichaam luistert. Alle “spots” klinken leuk, maar het gaat erom wat zij voelt. Zie ze als richtlijn en probeer ze te vinden.

Belangrijk hierbij is dat jij op haar lichaamstaal let en als man goed luistert naar de geluiden die zij maakt.

Als je merkt dat bij een bepaalde plek de heftigheid groeit. Dan kan je die plek en rondom, heftiger stimuleren en met verschillende ritmes experimenteren totdat je merkt dat jij het perfecte ritme én de juiste plek gevonden hebt. Door je op die plek te focussen en meer stimulatie te geven, wek je het vaginaal orgasme op.

De meeste vrouwen ervaren, een vaginaal orgasme intenser dan een clitoraal orgasme.

Vaginale orgasmes kunnen erg heftig zijn. Dit komt omdat je een groter deel van het lichaam gebruikt en niet alleen de clitoris. En het kan zelfs voor een full body orgasme zorgen.

Stimuleren van de gspot

De meest bekende plek voor een vaginaal orgasme is de gspot. Deze plek bevindt zich 2 tot 5 centimeter in de vagina. De plek is te voelen door met één of twee vingers naar binnen te gaan, waarbij je met je vingers over de bovenwand van de vagina gaat.

Je zult merken dat de g-plek anders voelt dan de rest van de vaginawand. Met een ‘kom hier’ beweging is de g spot zeer goed te prikkelen en kan dit tot een vaginaal orgasme leiden.

Er zijn ook andere plekjes die voor een vaginaal orgasme kunnen zorgen zoals de a-spot en deep-spot. Vaak is het voor de man en vrouw een verkenningstocht, helemaal wanneer de vrouw nog nooit een vaginaal orgasme heeft gehad.

Het is dan echt een reis die je samen maakt.

Meerdere orgasmes én tegelijk een orgasme hebben!

Een ander voordeel dat al kort werd benoemt is dat bij vaginaal klaarkomen er meerdere orgasmen echter elkaar kunnen plaatsvinden. Een vrouw is enorm opgewonden en daardoor wordt het nog makkelijker om een volgend orgasme kan krijgen. Vaak zijn deze ook heftiger en intenser dan het eerste orgasme.

Het is wel belangrijk om het niveau van opwinding hoog te houden.

Tevens kan je door een goed standje, eentje die de vagina of g plek goed stimuleert, ook tot een vaginaal orgasme komen. En zelfs tegelijk klaarkomen, en dat is natuurlijk een mooie zeldzame ervaring. 🙂

Tips voor het vaginaal orgasme:

 • Om een heftiger en krachtiger orgasme te krijgen, moet jij je pc-spieren ofwel bekkenbodemspieren trainen. Deze spieren trekken zich als een reflex namelijk samen bij het orgasme.
 • Maak het stimuleren van g-plek en de vaginawanden onderdeel van het seksleven. Wanneer je het té exclusief maakt, dan is de druk voor een vrouw om klaar te komen te groot.
 • Er zijn speciale vibrators voor de a-spot en g-spot en dit kan je helpen om voor het eerst vaginaal klaar te komen. En dan wordt het ook makkelijker om dankzij het vingeren een orgasme te krijgen.
 • Wanneer je als vrouw je bezwaart voelt dat hij zo lang bezig is, besef dat een man het ook heel fijn vindt om je iets te geven. En ook als je niet klaarkomt, kan je hem vertellen dat het heel goed voelde! Om vaginaal klaar te kunnen komen moet jij jezelf toestemming geven om te genieten…
 • Ga als man niet vertellen dat je haar lekker laat klaarkomen. Dat zorgt voor onnodig veel druk.Wat beter werkt is om haar te verwennen en haar te laten voelen hoe sexy en lekker zij is. Dan voelt zij zich geliefd en sexy en geliefd. Op deze manier gaat ze niet lopen nadenken of het al tijd wordt om jou te verwennen.

Als jij meer wilt leren over hoe je snel een vaginaal orgasme opwekt. Volg de GRATIS orgasme cursus voor intens genot!

Interessant artikel? Deel het!
Opt In Image
Kom je als Vrouw Lastig óf Nooit Klaar?
Met deze 3 Stappen kan Elke vrouw een Orgasme krijgen!

Het is gratis - Anti spam - Je gegevens zijn veilig.

Aanbevolen Artikelen

Social Icons