15 reden waarom vrouwen niet klaarkomen

“Waarom krijg ik geen orgasme?” Dat is één van de meest gestelde vragen. Het is een erg belangrijk vraag, want als jij verlangt om klaar te komen, wil je een reden hebben waarom het niet lukt.

Het algemene beeld dat de media geeft, waarbij je tijdens de seks makkelijk klaarkomt, geldt zeker niet voor iedereen. Een orgasme bij vrouwen is niet vanzelfsprekend. Het positieve is wél dat uit onderzoek is gebleken datvrouw geniet van de seks vrijwel elke vrouw tot een climax kan komen, indien de omstandigheden in hun leven hen daarin niet blokkeren.

Wanneer jij als vrouw geen orgasme kan krijgen of er heel veel moeite mee hebt, moet jij niet een complex aanpraten of je té ongerust maken. Er zijn verschillende omstandigheden en redenen in het leven die het voor een vrouw het klaarkomen belemmeren.

Om je te helpen zijn de 15 belangrijkste oorzaken voor jou op een rijtje gezet, want dat is de eerste stap naar een oplossing, zodat je wel (makkelijker) kan klaarkomen.

Seksuele oorzaken waarom een orgasme niet lukt

We beginnen met de verschillende seksuele redenen waarom jij geen orgasme krijgt. Of moeilijk klaarkomt. Seksuele redenen zijn bij jou van toepassing als je lichamelijk en geestelijk gezond bent én ook de relatie waarin je zit prettig is.

Ken jij jouw lichaam voldoende?

Als je bent opgegroeid in een conservatieve familie waar masturbatie absoluut taboe was dan is jouw lichaam misschien nog steeds een groot mysterie. Ook als je wel een ruimdenkend gezin had, maar om de één of andere reden nooit actief bent geweest met zelfbevrediging. Dan kan het zijn dat er lichamelijk voor jou nog genoeg te ontdekken is.

Als jezelf de leukste plekjes van je lichaam nooit hebt leren ontdekken kan het moeilijk zijn om een orgasme te krijgen. Je moet je eigen vagina kennen om te ontdekken wat je het meeste genot heeft.

Masturbatie is een van de oplossingen en je kunt via internet heel wat leren over de anatomie van de vagina en de clitoris. Maar wat dacht je van de g-spot? Dat is echt zo’n plekje waar veel vrouwen pas op latere leeftijd achter komen.

Een belangrijke stap overgeslagen

Een vluggertje op z’n tijd is erg lekker. Echter voor een orgasme is meestal wat voorbereiding nodig, en dat betekent:

  • Het voorspel
  • Zoenen
  • Strelen
  • Knuffelen

Op deze manier wordt jouw lichaam helemaal klaargemaakt voor de seks. Een lekker opgewarmd lichaam zal zoveel beter functioneren en bij het vingeren en beffen zal elke aanraking een stuk intenser voelen. Je zult zodanig opgewonden zijn dat na het verder opbouwen van de spanning een orgasme een stuk dichterbij komt.

Je onderschat het belang van jouw Clitoris of G-spot

Veel vrouwen denken dat ze alleen een orgasme kunnen krijgen door penetratie. Als het op die manier niet lukt kan het stimuleren en masseren van de clitoris je tot een absoluut hoogtepunt leiden. De combinatie van penetratie en clitorale stimulatie samen kan een geweldige ervaring zijn.g-spot stimulatie

Mocht dit idee je ‘gek’ klinken, omdat je niet gewend bent om tijdens de vrijpartij je clitoris te stimuleren. Denk maar zo: “eens moet de eerste keer zijn!”

Het is volkomen normaal en laten we wel wezen…als jij kan klaarkomen door het stimuleren van de clitoris. Heeft jouw partner dat niet liever dan dat je niet klaarkomt?

Naast de clitoris kan je ook de G-spot stimuleren voor een orgasme. Dit kan zowel jij als je partner met de vingers doen. Wanneer je erg opgewonden bent, dan kan het stimuleren van de G-spot een erg fijn gevoel geven en voor een heerlijk orgasme zorgen.

Het is te uitputtend geworden

Wanneer je al wat vermoeider bent en zelf wil oefenen om een orgasme te krijgen. Dan kan een seksspeeltje jou helpen. Door het gebruik van een seksspeeltje hoef jij minder te doen en kan je wellicht makkelijk van je fantasie of seksfilm genieten.

Als je eenmaal dankzij een vibrator bent klaargekomen dan heb je het besef dat je wel orgastisch bent. Dit zal nieuwe deuren voor je openen en je helpen om in de toekomst nog makkelijker klaar te komen.

Niet voortdurend van houding of ritme veranderen

Het moet niet altijd de missionarishouding zijn, het is heel leuk om regelmatig eens een nieuw standje uit te proberen. Maar voortdurend wisselen van positie en ritme tijdens het vrijen kan een negatieve invloed hebben op het krijgen van een orgasme.

Datzelfde geldt ook voor stimulatie die jij tijdens het beffen en vingeren voelt. Wanneer jij of je partner varieert dan moet je uiteindelijk als het ‘raak’ is niet meer wisselen. Een fout die regelmatig wordt gemaakt is dan de druk of het ritme aanpassen, maar dit heeft vaker een averechts effect. Want je had het juiste ritme te pakken en door sneller of harder te gaan, mis je het nét weer…

Gezondheidsredenen waarom het niet lukt

Naast seksuele redenen dat een orgasme niet wil lukken, kunnen ook gezondheidsredenen een oorzaak zijn dat je niet klaarkomt. Dit kan zowel geestelijk als fysiek zijn.

Wanneer je gezondheid in de weg zit om een orgasme te krijgen, dan heb je feitelijk geen klassiek orgasmeprobleem. Dat je moeilijk klaarkomt is een uiting van je gezondheidsprobleem. Dit is belangrijk om te begrijpen, omdat de oplossing niet in de manier van vrijen zit.

Laten we de belangrijkste gezondheidsredenen bespreken waarom je niet klaarkomt.

Geestelijke gezondheid

Angsten, depressies, neerslachtigheid…ze kunnen niet alleen je dagelijks leven beïnvloeden maar ook een grote weerslag hebben op je seksleven. Wanneer jij je mentaal (over een langere periode) niet goed voelt, zal je ook minder zin hebben in seks. Als je tijdens de seks de spanning en het genot niet optimaal ervaart, zal het orgasme ongetwijfeld ook uitblijven.

Zelfs als je tot voor kort makkelijk klaarkwam dan kan het krijgen nu als onmogelijk worden ervaren. Dit kan erg frustrerend zijn, maar het is ook logisch. Als je mentaal even niet in balans bent, dan reageert je lichaam ook anders.

Indien de depressie of de angsten te lang aanslepen is het best om professionele hulp te zoeken en je leven weer op het juiste spoor te zetten.

De invloed van medicatie

Helaas kan je op een punt in je leven komen dat je geneesmiddelen nodig hebt om een goede gezondheid te hebben. Afhankelijk van wat voor type medicatie jij hebt, kan één van de vervelende bijwerkingen zijn dat jouw libido sterk vermindert. Of dat je minder orgastisch wordt.

Dit kan in het begin voor de nodige seksuele frustratie zorgen. Als jij regelmatig klaarkwam en het nu stopt dat is gewoon niet fijn…

Aangezien je algemene gezondheid het belangrijkste is, zal je daar (tijdelijk) moeten leren mee omgaan. Soms is er simpelweg geen ander medicijn die jou kan helpen en dan is het van belang dat jij je seksleven meer gaat uitdiepen.

Uiteraard kan je nog steeds leuke seks hebben. Echter, zal de invulling daarvan wel wat kunnen veranderen, zodat je er alsnog veel plezier aan beleefd ook al kom je niet klaar.  Zelfs zonder orgasme kan seks ongelofelijke spannend zijn.

Denk aan:

Tantra en BDSM zijn een andere vorm van seksuele beleving, maar kunnen zeker erg bevredigend zijn.

Heb je een chronische aandoening?

Mensen met diabetes of een vitaminetekort kunnen zenuwschade krijgen in en rond de vagina, waardoor die minder gevoelig is. Je hoeft je niet te schamen om dit met je arts te bespreken om te kijken of het kan verholpen worden.

Een chronische aandoening betekent niet automatisch dat je nooit meer een orgasme kunt krijgen. Wel kan het een hele periode duren, voordat je eindelijk weer voor het eerst klaarkomt.

Je bent onder invloed

Een beetje dronken zijn kan voor extra ongeremde seks zorgen en de indruk wekken dat je ook geweldige seks hebt. Maar wanneer je té dronken bent dan kom je een stuk moeilijker tot een orgasme. Door met mate te drinken zal je waarschijnlijk met “overmaat” kunnen genieten van de seks en alsnog je hoogtepunt krijgen.

Stress & druk

We hebben de gezondheidsproblemen besproken die je een orgasme in de weg zitten. Wat minstens zoveel invloed op je orgasme heeft is stress en druk. Wanneer jij te veel stress hebt of de druk om te presteren te hoog is, heeft dat een negatief effect op je orgasme.

Teveel huishoudelijke beslommeringen

Je kinderen, je werk, je huishouden…ze kunnen je zodanig in beslag nemen dat je aan niets anders meer kan denken. Soms willen vrouwen dan ontspanning zoeken in seks maar blijft het orgasme uit door de stress om je dagelijks leven. Misschien moet je partner je eerst helemaal tot rust brengen met een erotische massage. Dat kan wonderen verrichten.

Maar wanneer je merkt dat dit probleem als een rode draad door je seksleven loopt. Dan is het belangrijk dat jij een situatie creëert dat je minder gestrest raakt. Een optie is om wat tijd voor jezelf in te plannen. Dit hoeft echt geen 2 uur per dag te zijn. Een paar minuten per dag kan al fijn voelen.

Waar het omgaat is dat je even loskomt van het moeder zijn en de “baas in het huishouden”.

Je verplicht voelen om een orgasme te krijgen

Wanneer jij je teveel concentreert op het feit dat je absoluut een orgasme moet krijgen krijg je het tegenovergestelde effect.

Door er teveel de nadruk op te leggen, ben je op dat moment niet aan het genieten en raak je zo gespannen, dat het orgasme niet meer komt. Om dit af te leren kan je oefenen met langzame masturbatie terwijl je leest, een film kijkt of gewoon iets anders aan het doen bent. Zo concentreer jij je niet op het orgasme, maar de fantasie en je lichamelijke gevoelens.

Wanneer jij met je partner vrijt is het ook van groot belang dat je in de vrijpartij opgaat. Laat je goed door je partner opgeilen en geniet van zijn aanwezigheid. Door dit te doen, denk je niet meer aan je orgasme en creëer je de situatie dat je orgasme spontaan komt.

Relatieproblemen en seksuele onzekerheden

Het zal je niet verbazen dat relatieproblemen en seksuele onzekerheden, de kansen op een orgasme drastisch verminderen. Gelukkig kan dit aangepakt worden, echter zal dit in veel gevallen niet vanzelf gaan. Maar als je het serieus oppakt dan groeien de kansen dat jij klaarkomt enorm!

Zijn er relatieproblemen?

Wat vaak over het hoofd gezien wordt zijn relatieproblemen. En dat hoeven helemaal geen grote problemen te zijn, waardoor je op het randje van uit elkaar gaan staat. Ook de kleinere relatieproblemen, kunnen ervoor zorgen dat het voor jou lastig is om klaar te komen.

Relatieproblemen kunnen om deze redenen invloed hebben op het niet krijgen van een orgasme:

  • Het vertrouwen in jezelf/partner is lager
  • De irritatie naar je partner toe ligt hoger
  • Seks voelt meer als een verplichting
  • Je zit niet lekker in je vel

Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor er relatieproblemen ontstaan. Relatieproblemen zullen zeker een negatieve invloed hebben in de slaapkamer. En het is dan ook belangrijk dat de oplossing om te kunnen klaarkomen. Niet wordt gevonden in hoe de seks beter kan, maar om de problemen binnen de relatie op te lossen.

Je voelt je niet op je gemak wanneer je bij jouw partner bent

Dit is een beetje taboe, want hoe kan je nou niet op je gemak zijn bij je partner?! Hoe tegenstrijdig het ook klinkt…het kan!

Om tot een orgasme te kunnen komen moet je geestelijk en fysiek ontspannen zijn. Wanneer je weinig ervaring hebt en je merkt dat je nog niet met je (nieuwe) partner ongeremd kan genieten van de seks. Dan zal je onbewust je orgasme tegenhouden. Het is dan vooral nuttig om daar met je partner hierover te praten. Leg hem uit waarom je gespannen bent en je zal merken dat hij je zorgen wil wegnemen.

Nu kan het ook zijn dat je meer ervaring hebt, maar op de één of andere manier jij je niet compleet bij je partner kan laten gaan. Bijvoorbeeld om dat hij soms wat bot uit de hoek kan komen of zelf moeilijk over seks kan praten.

In deze gevallen is het lastiger om het probleem aan te pakken. Jij hebt namelijk zijn medewerking nodig. Hij moet er voor openstaan om op een goede manier over seks te praten, want de angst die je hebt om afgewezen te worden, die moet verdwijnen om klaar te kunnen komen.

Je onderdrukt jouw gevoelens

De manier waarop je voorgelicht bent, het milieu waarin je bent opgegroeid, eerdere relaties, het zijn allemaal factoren die je gevoelens en gedachten kunnen beïnvloeden. Ze kunnen je een schuld- of schaamtegevoel geven, waardoor je seksuele gevoelens onderdruk worden. Dit kan het erg moeilijk maken om grenzeloos te genieten.

Soms heeft het tijd nodig om je eigen seksuele gevoelens en voorkeuren te leren aanvaarden. Eens je daarin geslaagd bent zal niets een opwindende relatie met regelmatig een geweldig orgasme nog in de weg staan.

Een tip: durf online op onderzoek te gaan, bezoek forums en lees de verhalen van mensen die dezelfde verlangens en ideeën hebben. Er zal een wereld voor je opengaan en je zult merken dat waar jij naar verlangt héél normaal is!

Je bent seksueel geremd

Als je angst hebt voor sommige seksuele handelingen of onvervulde fantasieën hebt die je niet met je partner kan bespreken zal dit als een rem op jouw orgasme werken. Je hoeft niet beschaamd zijn, omdat je weleens van ruwere seks houdt. Als je je echt comfortabel en ontspannen voelt met je partner kun je je helemaal laten gaan en het dierlijke, naar boven laten komen zonder remmingen!

Besef ook zelf aanwijzingen waar je het gevoeligst bent en wat je lekker vindt, mag geen taboe zijn. Als je partner echt van je houdt, zal hij rekening houden met je wensen en proberen om je zoveel mogelijk te laten genieten en spanning op te bouwen om tot een climax te komen.

Het grootste probleem met seksuele remmingen is dat jij jezelf een halt toeroept, terwijl de reden hiervoor vaak ongegrond is. Als je bijvoorbeeld nadenkt over hoe je eruitziet tijdens de seks, dan is dat niet iets waar hij mee bezig is. Hij geniet van jou én lichaam. Terwijl jij ondertussen zorgen maakt over dat zogenaamde vetrolletje.

Om dit op te lossen is het best wat je kunt doen compleet open zijn en het hier met je partner over te hebben. Op deze manier komen de oorzaken van je remmingen bloot te liggen. Dit maakt je héél kwetsbaar en is daardoor ook eng, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat je hem de ruimte geeft deze te ontkrachten.

Jouw orgasmeprobleem oplossen

Het is zeker niet leuk om problemen te hebben met jouw orgasme, het kan je zelfvertrouwen enorm aantasten. Als je de onderliggende oorzaak hebt kunnen vinden, dit kunnen er overigens ook meerdere zijn. Dan is het van belang dat je een oplossing zoekt.

Maar hoe realistisch is het dat jij het orgasmeprobleem kunt oplossen?

Het makkelijkste is wanneer jouw orgasmeprobleem ook echt een orgasmeprobleem is en bijvoorbeeld niet voortkomt uit een gezondheidsprobleem.

Hoe meer jouw orgasmeprobleem van seksuele aard is, hoe makkelijker dit op te lossen is. Het is namelijk makkelijker om jezelf op een andere manier te bevredigen en te ontdekken wat je seksueel opwindend vindt. Dan om bijvoorbeeld een relatieprobleem op te lossen. Daar heb je de medewerking van je partner voor nodig.

Echter is dat over het algemeen weer makkelijker op te lossen dan wanneer een gezondheidsprobleem de oorzaak is van dat je moeilijk kunt klaarkomen.

Afhankelijk van je situatie kan je me een doelgerichte aanpak al een stuk makkelijker klaarkomen, maar anderzijds kan het ook zijn dat je naar een huisarts moet.

Waar het in eerste instantie omgaat is dat je inzicht hebt in je probleem en vanuit daar kan je naar een oplossing toewerken.

Ben je trouwens van plan om voorgoed met je orgasmeproblemen af te rekenen en wil jij binnenkort je eerste orgasme krijgen? Of wil jij makkelijker klaarkomen? Volg de gratis orgasme cursus!

Interessant artikel? Deel het!
Opt In Image
Kom je als Vrouw Lastig óf Nooit Klaar?
Met deze 3 Stappen kan Elke vrouw een Orgasme krijgen!

Het is gratis - Anti spam - Je gegevens zijn veilig.

Aanbevolen Artikelen

Social Icons