De A spot: Hoe je het orgasme opwekt + 3 tips!

De A-Spot, AFE-zone of Anterior Fornix erogene zone. Ook aangeduid als de Epicentre, is een gevoelig stukje weefselA-spot locatie bij vrouwen aan het binnenste einde van de vaginale buis tussen de baarmoeder en de blaas.

Je kunt de plek zien als het vrouwelijke equivalent van de mannelijke prostaat (zoals de clitoris het vrouwelijke equivalent is van de mannelijke eikel).

Directe stimulatie van deze plek kan tot zeer hevige contracties bij een orgasme leiden. En in tegenstelling tot de clitoris wordt niet verondersteld het orgasme voor een overgevoeligheid, van de a-spot zorgt.

Met andere worden, als man kan je lekker doorgaan met het stimuleren van deze plek. 😉

Nog een groot voordeel van deze plek is dat bij stimulatie een vrouw snel en erg nat kan worden. Mocht er tijdens de seks een probleem zijn met “vaginale droogheid” dan kan het stimuleren van deze plek het verhelpen.

De plek van de A-spot

De locatie van de a spot is net boven de baarmoederhals op het binnenste punt van de vagina. De baarmoederhals van de baarmoeder is het smalle gedeelte dat iets uitsteekt in de vagina en cirkelvormig van vorm is.

De a spot zit dus daarboven, je kunt ook zeggen dat de a-spot achter de g spot zit. Verder voelt de a spot qua textuur het zelfde aan als de rest van de vaginawand.

Het stimuleren van de a spot

Als je als man de a-spot wilt stimuleren, is het van belang dat de vrouw erg opgewonden is.

Hoe stimuleer je de a-spot?

Richt je handpalm naar boven. En ga met je middelvinger of wijsvinger zo ver mogelijk naar binnen. De middelvinger heeft als voordeel dat deze langer is en je daardoor sneller de plek vindt.

Wanneer je diep zit, probeer dan zoveel mogelijk stimulatie op de plek uit te oefenen. Aan haar reactie merk je snel genoeg of je goed zit. 😉

Wanneer je de druk op de a-spot uitoefent, zorg dat voor een snelle bevochtiging van de vagina. Zelfs bij vrouwen die normaal gesproken niet zo snel nat worden. Wanneer je dit merkt, is dat ook een teken dat je goed zit.

Voor de stimulatie is het ook mogelijk om een speciale AFE vibrator kopen. Deze is lang dun en opwaarts gebogen aan het uiteinde, zodat deze de zone goed kan stimuleren.

Bekijk ook de deepspot, er zijn namelijk overeenkomsten. Tussen deze zones.

Tip 1. Houd het geheim

Veel vrouwen kennen de a-spot niet. Als je haar een a-spot orgasme wil geven, is het raadzaam dit nog niet direct aan te kaarten. Het effect van het stimuleren van de plek verschilt per vrouw. Wanneer je het er over hebt dan zal ze te veel haar best doen om het gevoel te voelen.

Hierdoor creëer je het tegenovergestelde dan dat je zou willen. Je wilt dat zij zich ontspannen voelt en aan niets denkt.

Tip 2. Vertel hoe fijn het voelt

Het kan wel meer dan 20 minuten duren voor zij een a-spot orgasme krijgt. Om jezelf de tijd te geven om de a-spot te vinden en ook te stimuleren.  Zonder dat je haar hoeft te vertellen dat je met een nieuwe plek hebt ontdekt die voor een orgasme kan zorgen. Gebruik je sweet talk en dirty talk.

Veel vrouwen worden na een tijdje ongemakkelijk bij het idee dat jij een halfuur of een uur de tijd neemt om alleen haar te stimuleren. Ze krijgen dat het gevoel iets terug te moeten doen.

Door te vertellen hoe fijn haar kutje voelt en te laten merken hoe geil jij wordt tijdens het vingeren, kan zij ontspannen genieten. Omdat ze ziet dat je er veel plezier uit haalt en je het niet alleen voor haar doet.

Tip 3. De gecombineerde Kom-Hier techniek

 1. Breng je wijsvinger zo diep mogelijk naar binnen
 2. Krul je vinger omhoog zoals bij een Kom-Hier
 3. Beweeg je vinger heen en weer over het gebied
 4. Druk met je andere hand haar schaambeen omlaag

Als jij er klaar voor bent om stap-voor-stap je vriendin nog intensere en diepere orgasmes te geven, dan moet je dit lezen!

Ook kan je de GRATIS Korte Orgasme Cursus Volgen!

Interessant artikel? Deel het!
2 Reacties
 1. wow zegt:

  Hmm die spot kende ik nog niet, zal het bij elke vrouw werken?

  • Seksplaneet zegt:

   Oké top, probeer het! Elke vrouw heeft de spot, maar de gevoeligheid zal per vrouw verschillen. Dus dan rest er nog maar één ding, ga het ontdekken. 😉

Opt In Image
Kom je als Vrouw Lastig óf Nooit Klaar?
Met deze 3 Stappen kan Elke vrouw een Orgasme krijgen!

Het is gratis - Anti spam - Je gegevens zijn veilig.

Aanbevolen Artikelen

Social Icons