Wat is BDSM?

Misschien ben je gewoon nieuwsgierig of heb je ergens wel van bdsm gehoord. En wil je ontdekken of het ook jou seksleven kan verrijken.

BDSM is een breed begrip voor een tal van activiteiten en gedragingen die jij samen met je bedpartner kunt doen om je seksuele leven te verrijken.

Activiteiten en gedragingen die bdsm horen:

 • Bondage;
 • Discipline;
 • Dominant zijn;
 • Onderdanig zijn;
 • Sadism;
 • Masochism;

Bondage

Bij bondage bind (en/of maak) je iemand vast. Dit kun je doen met een touw, sjaal, kettingen of handboeien. De gene die vastgebonden is, kan niets anders doen dan zich onderwerpen aan de persoon die vrij is.

Er zijn wel een paar regels; laat de persoon die vastgebonden zit nooit alleen. Als je dus nog andere speeltjes gebruik, heb deze dan al in de zelfde kamer.

Zorg er ook voor dat er geen lichaamsdelen bekneld raken. Het gaat erom dat de persoon die vastgebonden is, voelt dat hij of zij niets kan doen zich daarin onderwerpt en het allemaal over zich heen laat komen.

Discipline

Bij dit spel gaat het erom dat de ander de regels volgt. Deze bespreken jullie van te voren, zodat je weet wat de grenzen zijn. En zodra deze duidelijk zijn, moet de ander naar de meester of meesteres luisteren. Er worden geen consesies gedaan.

Een regel kan bijvoorbeeld zijn dat de persoon zijn of haar zinnen moet eindigen met (ja) “meester” of “meesteres”. Luisterd de ander niet, dan volgt er een straf, spanking bijvoorbeeld. Bij goed gedrag kan de persoon natuurlijk ook beloond worden.

Dominantie

Hierbij domineer je een persoon, door middel van je woorden. Je kunt ook hulpspeeltjes gebruiken zoals een zweepje om nog meer dat dominante gevoel te krijgen. De persoon die dominant zijn bepaald wat er gebeurd.

Ook hier heb je een paar regels. Het gebeurt altijd vrijwillig en ten alle tijden accepteert de dominante persoon het “stopwoord”.

Onderdanig

Het tegenovergestelde van dominantie is onderdanig zijn. Hierbij doe jij wat de dominante persoon wil (binnen de grenzen die jullie hebben afgesproken). Jij onderwerpt je aan de ander.

Dit kan erg bevrijdend zijn. Dit komt omdat je dan geen verantwoordelijkheden hebt. Alles wat er gebeurd ‘overkomt’ je en dat kan een heerlijk gevoel geven. Personen die in het dagelijkse leven, de leiding hebben. Een deel daarvan vind het heerlijk om in een seksuele context onderdanig te zijn.

Switch

Dan vind je het fijn om zowel een dominante als onderdanige rol te spelen.

Sadism

Bij dit spel kan je genieten door iemand mentale of fysieke pijn te geven.

Mentale pijn kan bijvoorbeeld vernedering zijn. Fysieke pijn heb je in verschillende gradaties als dit onbekend terein voor je is. Maar je bent wel nieuwsgierig, dan kan je rustig aan beginnen. Als je tepelklemmen hebt, test bij jezelf eens hoe dat voelt, dan kan je ook beter inschatten hoe je deze bij iemand anders gebruikt.

Ontdek gewoon samen tot welk pijnniveau het leuk is.

Uiteraard heb je hier ook een paar regels, alles moet vrijwillig zijn. En heb respect voor het “stopwoord”.

Masochism

Bij masochism kan je van mentale en/of fysieke pijn genieten in een seksuele context. Je kunt hierbij denken aan klemmetjes, een bijt in je nek of ander lichaamsdeel. Het gaat dus vooral om hoe het gebeurd zelf en tot welk punt jij pijn nog lekker vindt.

Wat nu?

Bedenk in welke aspecten van bdsm jij je kunt vinden, en leer daar mee over. Uit je seksuele ervaringen kan je best wel makkelijk afleiden welke aspect(en) jij leuk vindt.

Ben jij iemand die het fijn vindt om de leiding in bed te nemen? Of vind je het juist prettig om de ander te volgen. Ben je iemand die van ruige seks houdt of meer teder.

Als je weet waar jou interesses liggen kan je het bespreken met je bedpartner en samen aan een nieuwe ontdekkingsreis beginnen!

Interessant artikel? Deel het!
Eén
 1. Henk zegt:

  Zeer nuttig artikel. Vooral als je nog niet zo bekend bent met bdsm.

Opt In Image
Je vriend Ultiem Verwennen?

Leer simpel en snel hoe Jij:

 1. 100% Seksueel ZELFVERTROUWEN krijgt
  en zorgeloos van de seks geniet
 2. Hoe jij al zijn fantasieën ontdekt & waarmaakt
 3. De perfecte Pijp & verleid Trucs zodat
  hij intens naar je verlangt
Meer dan 1200 vrouwen gingen je voor.

Aanbevolen Artikelen

Quote of the Day

Mythe! Mannen genieten meer van seks dan vrouwen. Vrouwen kunnen intens genieten van seks, zeker als hij weet wat zij echt opwindend vindt, en haar geil maakt...
~

Social Icons