Voorkeuren

Definitie: wat betekent seksuele voorkeuren?

Seksuele voorkeur is een term die beschrijft wat een persoon verkiest of graag doet in een seksuele context.

De term seksuele voorkeur wordt vaak gebruik in de context van seksuele geaardheid, maar deze twee termen moet niet worden verward. In tegenstelling tot seksuele geaardheid, seksuele voorkeur duidt op een bewuste keuze om te uiten en te genieten van seksualiteit op een bepaalde manier in plaats van een genetische aanleg. Seksuele voorkeuren kunnen handelingen of objecten zijn waar je op een seksuele manier plezier van hebt.

Seksplaneet legt uit: seksuele voorkeur

Seksuele voorkeur kan wijzen op aantrekkingskracht naar verschillende soorten partners, zoals vrouwen die genieten van dunne mannen, mannen die vallen op volle vrouwen, etc. Het kan ook worden gebruikt om een voorkeur voor bijzondere seksuele activiteiten te beschrijven, zoals het geven in plaats van het ontvangen van orale seks of missionaris seks in plaats van doggystyle.

Ook BDSM is een seksuele voorkeur en daarbinnen heb je ook verschillende opties. Wil iemand dominant zijn of juist onderdanig. Houdt iemand van vernedering of juist pijn. Daarnaast kan een object of een voorliefde van materiaal, bijvoorbeeld latex ook een seksuele voorkeur zijn.

Een seksuele voorkeur die je hebt kan veranderen in de loop der tijd. Nieuwe ontstaan en andere vervagen. Wanneer je seksueel terughoudend bent, kunnen seksuele voorkeuren nogal confronterend zijn, omdat ze niet altijd logisch zijn of voor je gevoel niet aan jouw normen en waarden voldoen. Dit is geen probleem. Seksuele voorkeuren zitten diep en zijn grotendeels een onbewust proces. Als je overdag zelfstandig bent, betekend dat niet dat je ’s avonds niet onderdanig en volgzaam mag zijn.

Tussen partners zijn er verschillende seksuele voorkeuren en probeer waar je kan elkaar zoveel mogelijk te vinden. Zoals gezegd seksuele voorkeuren liggen diep en hoe meer je samen elkaars voorkeuren kan beleven. Hoe gevarieerder jullie seksleven wordt en hoe meer je elkaars behoeften vervuld en daarmee groeit de relatie.

Relevante artikelen:

Interessant artikel? Deel het!

Comments are closed.

Opt In Image
Je vriend Ultiem Verwennen?

Leer simpel en snel hoe Jij:

  1. 100% Seksueel ZELFVERTROUWEN krijgt
    en zorgeloos van de seks geniet
  2. Hoe jij al zijn fantasieën ontdekt & waarmaakt
  3. De perfecte Pijp & verleid Trucs zodat
    hij intens naar je verlangt
Meer dan 1200 vrouwen gingen je voor.

Aanbevolen Artikelen

Quote of the Day

BDSM is een uiting van seksuele gevoelens
~

Social Icons