Meester / Meesteres

Definitie: wat betekent meester of meesteres? (context: BDSM)

In de BDSM gemeenschap een meester een mannelijke dominante en een meesteres een vrouwelijke dominante.

Meesters en meesteressen hebben controle over hun onderdanige. Afhankelijk van het type BDSM-relatie heeft de ondernagi slaaf/slavin of sub/subje.

De meester/meesteres heeft de macht en de controle wat de onderdanige moet doen of niet mag doen. Uiteraard binnen de vooraf besproken grenzen.

Seksplaneet legt uit: meesters en meesteressen

Afhankelijk van het type relatie kan praktisch elk aspect van de onderdanige worden gecontroleerd. Denk aan klaarkomen, maar ook wel of niet naar het toilet gaan. Een meester of meesteres mag bij ongewenst gedrag straffen zodat in de toekomst de onderdanige wél luistert. Een goede onderdanige kan daarentegen ook worden beloond.

Wanneer een onderdanige iets wil moet die zich gedragen en het altijd aan de dominant vragen. Deze beslist of het verzoek ingewilligd wordt. Dit aspect heet ook wel power exhange omdat de onderdanige de eigen wil afstaat en de meester/meesteres de controle krijgt.

Hoewel de hierboven genoemde termen onderdanige/slaaf/slavin worden gebruikt, betekent dit niet dat de meester/meesteres alles zomaar kan doen. Tijdens dit type relatie wordt niemand gedwongen. Het onderdanig zijn en de controle geven, gebeurt uit vrije wil binnen de gestelde kaders.

In ruil daarvoor zijn hun meesters verantwoordelijk voor het zien van de behoeften die een slaaf heeft en ook niet onbelangrijk is de meester/meesteres verantwoordelijk voor hun veiligheid. De termijnen en de grenzen van een meester en slaven verhouding zijn gewoonlijk hard gemaakt met een formeel contract.

Binnen een BDSM-relatie heb je verschillende vormen. Sommige houden van het ‘spel’ en anderen willen een 24/7 relatie. Wanneer er een tussen meester/meesteres en slaaf/slavin een 24/7 relatie ontstaat dan kan dat uitgelegd worden als een soort van huwelijk, omdat je een intense en diepe relatie aangaat en de verhouding onderdanig dominant als een rode draad door de relatie loopt. Deze relaties zijn vaak op lange termijn, en alle partijen kiezen hier vrijwillig voor om deze verbinding aan te gaan.

Net als de trouwring, zijn voor dit soort type relaties symbolen. De halsband is een erg bekende. Hiermee kan de dominant letterlijk de onderdanige aan een lijntje vasthouden. symbool van een slaaf inzet voor hun meester. Sommige meesters en slaven kunnen zelfs verkiezen om een formele kraag ceremonie te hebben om hun verhoudingen te formaliseren.

Relevante artikelen:

Interessant artikel? Deel het!

Comments are closed.

Opt In Image
Je vriend Ultiem Verwennen?

Leer simpel en snel hoe Jij:

  1. 100% Seksueel ZELFVERTROUWEN krijgt
    en zorgeloos van de seks geniet
  2. Hoe jij al zijn fantasieën ontdekt & waarmaakt
  3. De perfecte Pijp & verleid Trucs zodat
    hij intens naar je verlangt
Meer dan 1200 vrouwen gingen je voor.

Aanbevolen Artikelen

Quote of the Day

Wees een leuke vrouw op straat...en gebruik in bed geile praat!
~

Social Icons