Libido

Definitie: wat is libido?

Libido verwijst naar iemands zin/verlangen voor seks; libido staat ook wel bekend als de sex drive of “zin in seks”. Hoe hoog of laag het libido is, is afhankelijk van verschillende factoren: psychologisch, biologisch, gezondheid, en sociaal welzijn van een persoon.

De biologische invloed van libido zijn testosteron niveau fluctuaties en hormonale onevenwichtigheden. Psychologische aandoeningen, zoals stress en persoonlijkheidsstoornissen, kunnen ook invloed hebben op de zin in seks. Net als invloed van de sociale omgeving en gezondheid. Deze kunnen ook directe invloed hebben op het libido van een persoon. Onderschat ook de invloed van de relatie niet. Hoe tevreden iemand is over de relatie weergeeft vaak ook het verlangen en de zin in seks.

Seksplaneet legt uit: libido

Een gezonde zin in seks is een belangrijk aspect van intieme relaties. Het gebrek aan libido is ongunstig, want het gebrek aan seks in een relatie kan leiden tot problemen. Het is mogelijk dat partners verschillende libido niveaus hebben. Een deel daarvan lost dit in wel of geen samenspraak op door seks met anderen te hebben om het verlangen te bevredigen.

Idealiter, praten (hoe moeilijk ook) partners hier met elkaar over en spreken zij hun seksuele verlangen en verwachtingen uit. Vooral als je nog een prille relatie hebt is dit belangrijk, omdat je hiermee een stevig seksueel fundament kunt leggen. Als je al vroeg ontdekt dat jullie een bepaalde ‘kick’ delen, komt dat je seksleven alleen maar ten goede en dat heeft een positief effect op je libido.

Het is natuurlijk goed mogelijk dat door persoonlijke omstandigheden het libido van een partner fluctueert. Dit kan hoger of minder hoog zijn. Het is belangrijk om hier samen mee aan de slag te gaan zodat je op één lijn komt en geen van beide partners zich te kort voelt gedaan.

Wanneer iemand last heeft van een tijdelijk lage sex drive dan is het aan te raden dat jij je partner bijspringt waar nodig. Denk bijvoorbeeld met huishoudelijke klusjes of gewoon een luisterend oor bieden als bijvoorbeeld de stress op het werk erg hoog is. Zo houdt je partner meer energie over.

In bepaalde gevallen kan het raadzaam zijn om advies van een dokter te raadplegen. Libido fluctuaties kunnen namelijk ook ontstaan door een dieper onderliggend probleem. Daarnaast kan het gebruik van medicijnen op recept of anticonceptie ook libido verlagend werken.

Relevante artikelen:

 

Interessant artikel? Deel het!

Comments are closed.

Opt In Image
Je vriend Ultiem Verwennen?

Leer simpel en snel hoe Jij:

  1. 100% Seksueel ZELFVERTROUWEN krijgt
    en zorgeloos van de seks geniet
  2. Hoe jij al zijn fantasieën ontdekt & waarmaakt
  3. De perfecte Pijp & verleid Trucs zodat
    hij intens naar je verlangt
Meer dan 1200 vrouwen gingen je voor.

Aanbevolen Artikelen

Quote of the Day

BDSM is een uiting van seksuele gevoelens
~

Social Icons