Fetisj

Definitie: wat is fetish?

1256/5000
Een fetisj verwijst naar een intense seksuele fixatie op een over het algemeen niet-sensueel voorwerp, lichaamsdeel of situatie.

Sommige mensen met extreme fetisjen, of parafilieën kunnen zelfs niet in staat zijn om seksueel opgewonden te raken of een climax te bereiken zonder hun gekozen fetisj. (Bij parafilie heeft de persoon een afwijkende seksuele interesse waarbij iemand opgewonden wordt van afwijkende activiteiten, voorwerpen, of personen die niet in staat zijn hiermee in te stemmen.)

Er zijn allerlei soorten fetisjen, variërend van alledaags tot zéér specifiek en ongewoon. Enkele van de meest voorkomende fetisjen zijn voeten, haar, spanking en leer. Fetishes op het meer ongewone einde van het spectrum, omvatten robots, urine, insecten, geamputeerden en zelfs kannibalisme.

Seksplaneet legt uit: fetisj

Denk je dat je een fetisj hebt? Nou, je bent zeker niet de enige. Naar schatting heeft de meerderheid van de mensen een soort fetisj, of ze het nu weten of niet. Zogenaamde “normale” fetisjen – ongeacht het object van fixatie – voegen typisch niets meer toe dan een beetje extra opwinding aan iemands seksleven. Denk aan spanking of een voet-fetisj.

Hoewel sommige fetisjen vreemd lijken, vallen de meeste binnen de grenzen van normaal psychologisch gedrag. Een fetisj kan echter als een psychische stoornis worden beschouwd, wanneer het zo overweldigend is dat het inbreuk maakt op de dagelijkse activiteiten van een persoon, mentale problemen veroorzaakt, en mogelijk grillig gedrag.

Interessant artikel? Deel het!

Comments are closed.

Opt In Image
Je vriend Ultiem Verwennen?

Leer simpel en snel hoe Jij:

  1. 100% Seksueel ZELFVERTROUWEN krijgt
    en zorgeloos van de seks geniet
  2. Hoe jij al zijn fantasieën ontdekt & waarmaakt
  3. De perfecte Pijp & verleid Trucs zodat
    hij intens naar je verlangt
Meer dan 1200 vrouwen gingen je voor.

Aanbevolen Artikelen

Quote of the Day

Wil jij met je partner je seksuele fantasieën laten uitkomen? Dan is het belangrijk dat jij ze 100% omarmt en je er niet voor schaamt.
~

Social Icons