Compatibiliteit

Definitie: wat is seksuele compatibiliteit?

Seksuele compatibiliteit is een term waarmee aangegeven wordt in hoeverre de seksuele behoeftes van de partners overeenkomen en bevredigd worden. Wanneer de partners complementaire aan elkaar zijn dan heeft dat een positief effect op het libido. Met name in monogame relaties is seksuele compatibiliteit van cruciaal belang om tevreden over je seksleven te hebben, wat bijdraagt aan een succesvolle relatie.

Seksplaneet legt uit: seksuele compatibiliteit

Om tevreden met je seksleven te zijn is seksuele compatibiliteit belangrijk. Het is ook niet vanzelf sprekend dat dit overeenkomt. Het kan best moeite kosten om op één lijn te komen. Dat vergt communicatie, compromissen maken en toewijding.

Sommige individuen mogen qua seksuele behoeftes niet op dezelfde lijn liggen als hun partner, maar dit betekent niet dat het koppel seksueel onverenigbaar is. Een zekere mate van verschil in seksuele lusten en smaken is volkomen normaal.

Daarbij is het ook van belang dat je samen bereid bent om te experimenteren en dat je je partner behaagd. Het kan bijvoorbeeld best zijn dat binnen een relatie een libido verschil is. Wanneer de persoon die een hoger libido heeft bereidt is om het minder vaak te doen en de persoon die een lager libido heeft vaker de ander behaagd, kan er op dat vlak toch compatibiliteit ontstaan.

De meeste seksuologen het erover eens dat de ontwikkeling van seksuele compatibiliteit met een partner neemt werk, compromis, en communicatie.

Relevante artikelen:

 

Interessant artikel? Deel het!

Comments are closed.

Opt In Image
Je vriend Ultiem Verwennen?

Leer simpel en snel hoe Jij:

  1. 100% Seksueel ZELFVERTROUWEN krijgt
    en zorgeloos van de seks geniet
  2. Hoe jij al zijn fantasieën ontdekt & waarmaakt
  3. De perfecte Pijp & verleid Trucs zodat
    hij intens naar je verlangt
Meer dan 1200 vrouwen gingen je voor.

Aanbevolen Artikelen

Quote of the Day

Voor de afwisseling: laat je handen achter je rug vastgebonden worden wanneer jij de ander oraal verwend...de sensatie van je mond, lippen en tong zullen de ander wild maken!
~

Social Icons