Bondage

Definitie: wat is bondage?

Bij bondage wordt bij een persoon de bewegingsvrijheid ontnomen. Er zijn ook mensen die tijdens masturbatie aan zelfbondage doen.

Mensen genieten van bondage om verschillende redenen. De gene wiens vrijheid ontnomen wordt, kan het fijn vinden dat de partner controle heeft over wat er gebeurt. Bijvoorbeeld controle over wanneer iemand welke lichamelijke stimulatie krijgt. Een andere reden kan zijn dat het gevoel van “gebruikt” worden een kick geeft.

Seksplaneet legt uit: bondage

De  “B ” in BDSM, staat voor bondage. En hierbij wordt vrijwillig afgesproken dat iemand zich de vrijheid laat ontnemen. Hulpmiddelen om dit voor elkaar te krijgen zijn:

 • Blinddoek
 • Handboeien
 • Enkelboeien
 • Touw
 • Gag (bal in de mond)

Belangrijk bij bondage is dat de persoon wiens vrijheid ontnomen is nooit alleen gelaten wordt. Daarnaast is het ook altijd aan te raden om van een stopwoord af te spreken. Kies voor een woord de je niet in de seksuele context zou gebruiken, want dan weet je dat als het woord wordt uitgesproken je écht moet stoppen. En een bijkomend voordeel is dat woorden zoals ‘stop’ of ‘nee’ altijd nog binnen het spel gebruikt worden.

Relevante artikelen:

Interessant artikel? Deel het!

Comments are closed.

Opt In Image
Je vriend Ultiem Verwennen?

Leer simpel en snel hoe Jij:

 1. 100% Seksueel ZELFVERTROUWEN krijgt
  en zorgeloos van de seks geniet
 2. Hoe jij al zijn fantasieën ontdekt & waarmaakt
 3. De perfecte Pijp & verleid Trucs zodat
  hij intens naar je verlangt
Meer dan 1200 vrouwen gingen je voor.

Aanbevolen Artikelen

Quote of the Day

Bij een gemiddelde vrijpartij verbrand je ongeveer 100 calorieën...kan je nagaan hoeveel jullie zouden verbranden. Als deze bovengemiddeld is! ;)
~

Social Icons